Kronika PP Domžale: Odtujil čebelji panj s čebeljo družino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 26. februarja 2024 do 3. marca 2024

Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o različnih tatvinah, vlomu v vrtno lopo, v stanovanjsko hišo in vlomu v podjetje. Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh lesenih čebeljih panjev. V enem od panjev je bila tudi čebelja družina. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

26. 2. 2024 – TATVINA ČEBELJIH PANJEV
Policisti so bili obveščeni o tatvini čebeljih panjev. Ugotovljeno je bilo, da je storilec odtujil dva lesena čebelja panja s po eno čebeljo družino v panju in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 400 EUR.

27. 2. 2024 – TATVINA ORODJA IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do odprtega, parkiranega, vozila last podjetja in iz tovornega dela le tega odtujil akumulatorsko rezalko Makita in akumulatorsko udarno vrtalko Makita s čimer je podjetje oškodoval za okoli 1.500 EUR.

28. 2. 2024 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl lesena vrata vrtne lope in iz notranjosti odtujil bencinsko kosilnico, s čimer je lastnika oškodoval za okoli 200 EUR.

1. 3.2024 – TATVINA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjenega parkiranega kombija izvršil tatvino štirih vrtalnikov, treh baterijskih vložkov, polnilec ter laserski merilnik s pripadajočim kovčkom, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 2000 EUR.

1.3.2024 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo I. kategorije v kateri sta bila udeležena voznik in voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi odvzema prednosti voznika osebnega vozila, za katerega je bilo na kraju ugotovljeno tudi, da je vozil pod vplivom alkohola. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR, V prometni nesreči pa se nihče ni telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

2. 3. 2024 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl okno dnevne sobe in tako prišel v notranjost. V notranjosti je v dnevni sobi iz stene izruval sef, ki je bil vgrajen in skrit za večjo omaro. Sef je nato na tleh v dnevni sobi na silo odprl in iz njega izvršil tatvino 5000 EUR gotovine in različno zlatnino v vrednosti okoli 7000 EUR. S tem dejanjem je neznani storilec oškodoval lastnika za okoli 13.000 EUR.

3. 3. 2024 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata v poslovni objekt, ter nato v notranjosti pristopil do pisarne podjetja in na isti način vlomil v notranjost ter iz odprtega predala odtujil kuverte z gotovino skupaj 600 EUR.

3. 3. 2024 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje , zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

*******************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi