Kronika PP Domžale: Nočno vpitje in medsebojno žaljenje se je končalo s pridržanjem

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 6. 2022 do 3. 7. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več tatvin, vlom v tovorno vozilo in pa vožnji pod vplivom alkohola. Obveščeni so bili tudi o kaljenju nočnega miru in počitka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve vinjeni osebi v sporu, pri tem pa se žalita in vpijeta. Ker se ena izmed vinjenih oseb kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni želela umiriti, je bilo zoper njo na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Prav tako so bili obveščeni o vlomu, tatvinah goriva iz rezervoarja tovornih vozil in tatvini koles. Na policijski postaji se je zglasila občanka, ki je podala prijavo za kaznivo dejanje nasilja v družini in pa drž. Ukrajine, ki so zaradi vojnih razmer v matični državi podali namere za začasno zaščito razseljenih oseb.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27. 6. 2022 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na neugotovljen način vlomil v parkirano in zaklenjeno tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov električnega orodja. Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 6. 2022 – INTERVENCIJA, PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1, TER ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so bili obveščeni o vpitju in kaljenju nočnega miru in počitka. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da sta dve vinjeni osebi v sporu, pri tem pa se žalita in vpijeta. Ker se ena izmed vinjenih oseb
kljub opozorilom in zakonitim ukazom policistov ni želela umiriti, je bilo zoper njo na podlagi 109/II ZP-1 odrejeno pridržanje. Naknadno je bilo s strani policistov ugotovljeno še, da je pridržana oseba imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Slednje so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku. Prav tako so policisti zaradi kršitev ZJRM-1 dvema vinjenima kršiteljema izdali plačilne naloge.

28. 6. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču, iz odklenjenega rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 540 EUR goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 6. 2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Na policijski postaji se je zglasila občanka in podala prijavo za kaznivo dejanje nasilja v družini. Osumljenemu je bil na podlagi 60. člena ZNPPol izrečen ukrep prepovedi približevanja. Opisani ukrep je bil poslan v presojo dežurni sodnici na O.S. v Ljubljani, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala na 15 dni. Zoper osumljenega bodo policisti na pristojno sodišče podali kazensko ovadbo.

29. 6. 2022 – PODAJA NAMER ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijski postaji so se zglasili drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podali namere za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

30. 6. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču, iz odklenjenega rezervoarja tam parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 555 EUR goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 7. 2022 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

2. 7. 2022 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

3. 7. 2022 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpod nadstreška stanovanjske hiše odtujil tam parkirani kolesi znamke Ghost in znamke Specialized, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi