Kronika PP Domžale: Neznanemu spletnemu goljufu posodila večjo vsoto denarja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 9. 2021 do 19. 9. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, prometnih nesreč, poskus vloma in vlom, začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter obravnavali kaznivo dejanje goljufije. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec preko spleta lažno zatrjeval oškodovanki, da mu kratkoročno posodi denar za projekt, ki ga ima na ploščadi v Siciliji. Obljubljeno je bilo, da bo denar dobila vrnjen po zaključku projekta, vendar se to ni zgodilo. Oškodovanka je neznanemu storilcu posodila denar v znesku 43.900 €. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili  obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti tri pritlična okna, kar pa mu ni uspelo. Nato pa je s kamnom razbil  steklo na enem izmed pritličnih oknih ter nato iz neznanega razloga odšel s kraja in je dejanje ostalo pri  poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 1.000  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so v naselju Domžale obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila, saj voznik tovornega vozila v križišču s prednostno cesto ni pustil mimo vsa vozila, ki so vozila po prometnem pasu na katerega se vključeval, tako da je s sprednjo polovico leve strani trčil v desno stran motornega kolesa. Po trku je motorno kolo z voznikom odbilo v levo, nakar sta se motor in motorist prevrnila ter drsela po vozišču, kjer sta  tudi  obstala. Na  kraju so uslužbenci Zdravstvenega doma Domžale stabilizirali ponesrečenega voznika motornega kolesa ter ga nato odpeljali v UBKC, saj je utrpel hude telesne poškodbe. Cesta je bila v času obravnave prometne nesreče zaprta.

15. 9. 2021 – TATVINA PARFUMOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini parfumov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine  izvršil tatvino več kosov različnih parfumov in s tem oškodoval podjetje za 731,86 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2021 –  TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja delovnega stroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz rezervoarja iztočil, oziroma izvršil tatvino okoli 250 litrov goriva. Z dejanjem je lastnik oškodovan za  okoli 330 EUR. Policisti  v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 9. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod  vplivom alkohola. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 9. 2021 – GOLJUFIJA
Neznani storilec je preko spleta lažno zatrjeval oškodovanki, da mu kratkoročno posodi denar za projekt, ki ga ima na ploščadi v Siciliji ter, da ji bo denar vrnil ko projekt zaključi, s tem pa je oškodovanko zapeljal tako, da  mu  je posodila denar v znesku 43.900 EUR, katerega je storilec zadržal zase. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči  udeležena voznika OA. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikom. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval. Na vozilih je nastala skupna materialna škoda, ki  znaša okoli 5000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

17. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je kandidatka za vožnjo motornega kolesa za A kategorijo na poligonu izgubila oblast nad motorjem in trčila v zapornico, nato pa padla z motornega kolesa. Z  reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobila lahko telesno poškodbo. Materialna škoda na motorju znaša okoli 2000 EUR.  Zaradi prometnega dogodka, ki se je zgodil na zasebni površini, bo o zadevi napisan uradni zaznamek.

17. 9. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz zaklenjene stanovanjske hiše odtujil pretečene bančne kartice, nakit ter denar, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl desna PVC vrata terase in tako prišel v notranjost, pri tem pa napravil za okoli 1000 EUR materialne škode. S tem dejanjem je NN  storilec, lastnika oškodoval za okoli 4500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 9. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil za okoli 1000 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 9. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila  odtujil  za okoli 650 EUR goriva. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi