Kronika PP Domžale: Nevarna igra z ognjem in bencinom

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 16. 5. 2022 do 22. 5. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več vlomov, prometnih nesreč, zasegli prepovedane droge, prejeli obvestilo o nepravilnem parkiranju, opravili hišno preiskavo s pridržanjem, nasilje v družini in obravnavali kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Policisti so bili obveščeni o hudo opečeni osebi. Na kraju so ugotovili, da so opekline nastale zaradi povzročitve splošne nevarnosti – igre mladostnikov z ognjem in bencinom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

16. 5. 2022 – OBVESTILO O NEPRAVILNEM PARKIRANJU
Policisti so bili obveščeni o nepravilnem parkiranju. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta dve vozili parkirani na pločniku in pešcem ovirata hojo, zaradi česar so policisti za obe vozili izdali obvestilo o prekršku.

17. 5. 2022 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA IN PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so na podlagi odredbe sodišča pri osumljenemu, kateremu je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po 157/II. členu ZKP, zaradi utemeljenih razlogov za sum, da je storil kazniva dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, Grožnja, Poškodovanje tuje stvari in Omogočanje uživanja ali uporabe prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi, opravili hišno preiskavo. Med hišno preiskavo sta bila odkrita dva prostora za gojenje konoplje, pri tem pa so policisti zasegli več pripomočkov, delcev posušene NN rastline zelene barve, več sadik konoplje in odtujeno kolo. Osumljeni je bil priveden k dežurnemu preiskovalnemu sodniku na sodišče v Ljubljani, ki pa je zanj odredil pripor.

17. 5. 2022 – POSKUS VLOMA V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču pristopil do vozila, ter poskušal na vzvod odpreti prednja leva vrata, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Pri odpiranju vrat n vzvod je počilo tudi steklo vrat. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 5. 2022 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz prodajalne. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil več artiklov v skupni vrednosti 144,43 EUR in več drugih artiklov v skupni vrednosti 205,62 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE IN ZASEG MOTORNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do prometne nesreče med voznikom motornega kolesa in voznico osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne strani in smeri vožnje voznika MK, ki je po trku odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Voznika motornega kolesa so policisti naknadno izsledil in. Na kraju so mu reševalci ZD Domžale nudili prvo pomoč, nato pa je bil povzročitelj odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Na motornem kolesu in osebnem vozilu je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policisti so kršitelju izdali plačilni nalog, ker pa je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, mu je bilo na kraju zaseženo tudi motorno kolo in odpeljano v hrambo. Zoper kršitelja pa bodo policisti napisali še obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

18. 5. 2022 – POSKUS VLOMA V OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v poslovni objekt. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN poskušal odpreti dva pritlična aluminijasta okna, kar pa mu ni uspelo, in je kraj zapustil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijsko postajo je prišla drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

19. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika motornega kolesa, katera je po trku padel z motorja, ga pobral in se odpeljal s kraja prometne nesreče ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 800 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 5. 2022 – KAZNIVO DEJANJE POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policist so bili obveščeni o osebi, ki je hudo opečena. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gre za kaznivo dejanje Povzročitev splošne nevarnosti, saj sta se mlajša mladoletnika igrala z ognjem in bencinom, pri čemer je osumljenec stisnil plastenko v kateri je imel vnetljivo tekočino, katera je nato špricnila po oblačilih oškodovanca, ki je v tistem času v roki držal prižgan vžigalnik. Oškodovancu se je pri tem vžgala obleka, zaradi česar je stekel in skočil v potok, da je pogasil ogenj. Z reševalnim vozilom ZD Domžale je bil nato odpeljan v UBKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je zadobil hude telesne poškodbe. Policist bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

19. 5. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA ORODJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil kolo, več kosov električnega orodja in visokotlačni čistilec, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vhodna vrata vrte lope, pri tem pa napravil za okoli 150 EUR materialne škode. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2022 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz prostorov ene izmed osnovnih šol odtujil električni skiro znamke Xiaomi in s tem oškodoval lastnika za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

20. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreče z udeležbo voznice kolesa v kateri je zadobila telesne poškodbe. Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka zaradi nepravilnega premika trčila v drugega voznika kolesa zaradi česar je izgubila nadzor nad kolesom in padla po tleh ter se poškodovala. Kolesarka je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana, kjer so jo oskrbeli. Policisti bodo zoper voznico povzročiteljico naknadno ukrepali.

20. 5. 2022 – POSKUS VLOMA V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskus vloma v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem oz. silo telesa razbil steklo na manjšem oknu pri voznikovih vratih ter na tak način želel vstopiti v notranjost vozila, kar pa mu ni uspelo in je nato od dejanja tudi odstopil. Z dejanjem je lastnika vozila oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 5. 2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na območju Gradiškega jezera. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem stekla vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti odtujil torbo z dokumenti in gotovino. Materialna škoda znaša skupno 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

21. 5. 2022 – PRIJAVA GOLJUFIJE
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z lažnim zatrjevanjem, da prodaja verižico iz zlata, prepričal oškodovanca, da je za verižico plačal 700 EUR, neznani storilec pa je nato kraj zapustil še predno je oškodovanec pristnost zlata lahko preveril. Policisti nadaljujejo z delom.

21. 5. 2022 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE PO 109/2 ZP DO IZTREZNITVE
Policisti so bili obveščeni, da zdravstveno osebje potrebuje pomoč, saj jih med oskrbovanjem osebe nadleguje in se do njih nedostojno vede druga oseba. Policisti so na kraju opravili postopek z opito osebo, ki je med postopkom napadla policista in ga z roko udarila po hrbtu. Zoper kršitelja je bilo na podlagi 109/2 ZP-1 odrejeno pridržanje do iztreznitve (12 ur). Zaradi omenjenih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo. V zvezi kaznivega dejanja Poskusa preprečitve uradnega dejanja bo zoper kršitelja podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

21. 5. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil kršitelju zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper mladoletno kršiteljico podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Po končanem postopku je bila mladoletna oseba predana staršem.

22. 5. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti ročno zvito cigareto z neznano zeleno rjavo snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigaret je bil kršitelju zasežen in bo poslan v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22. 5. 2022 – POSKUS VLOMA V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z razbijanjem manjšega trikotnega stekla vlomil v notranjost tovornega vozila, vendar ni ničesar odtujil in kraj neovirano zapustil. Materialna škoda znaša 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 5. 2022 – NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Policisti so zbrali vsa obvestila in na podlagi ugotovitev osumljenemu z odredbo izrekli ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL. Zoper osumljenega bo napisana kazenska ovadba.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, pomočnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi