Kronika PP Domžale: Neregistriran avto vozil brez izpita in pod vplivom drog

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 11. 2020 do 15. 11. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v tovorno vozilo, nasilje v družini, prometno nesrečo, vožnjo pod vplivom alkohola, več kršitev zakona o nalezljivih boleznih ter vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V slednjem primeru so imeli policisti v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, ki je imel na avtomobilu nameščeno registrsko tablico, ki ni pripadala vozilu. Ugotovljeno je bilo tudi, da je voznik vozilo vozil brez vozniškega dovoljenja pod vplivom prepovedanih drog. Odklonil je tudi strokovni pregled vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

9. 11. 2020 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo in tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, odprl zadnja vrata tovornega vozila, ter iz notranjosti odtujil več kosov delovnega orodja. Materialna škoda znaša okoli 2.200 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 11. 2020  –  VOŽNJA  BREZ  VELJAVNEGA  VOZNIŠKEGA  DOVOLJENJA, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA IN ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, na kateri je imel voznik nameščeno  reg.  tablico, za  katero je bilo ugotovljeno, da ne pripada vozilu. V  postopku z voznikom je bilo ugotovljeno, da  le ta osebni avtomobil vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom prepovedanih drog. Vozniku so policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli njegov osebni avtomobil, kateri je bil s pogodbeno avtovleko odpeljan v hrambo. Policisti so vozniku na kraju izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo zoper njega na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

10. 11. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili,  da je partner nad svojo zakonsko partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili  60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Preiskovalni sodnik okrožnega sodišča v Ljubljani je izrečen ukrep potrdil. Policisti bodo zoper osumljenca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

13. 11. 2020 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi izsiljevanja prednosti prišlo do trka med voznikom tovornega vozila in voznico osebnega avtomobila. V prometni nesreči se  ni nihče telesno poškodoval, je pa nastala precejšna gmotna škoda, prav tako pa je bil oviran promet. Zaradi storitve prekrška je policist izdal plačilni nalog.

14. 11. 2020  – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PRIDRŽANJE TER ZASEG NEZNANE TEKOČINE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom  alkohola. Zaradi navedenega je bila vozniku nadaljnja vožnja prepovedana, ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje.  Ker si voznik ni zagotovil prevoza domov, mu je bilo odrejeno pridržanje. Kršitelju je bila v postopku zasežena tudi injekcijska brizga z vsebino rjave tekočine, zasežen predmet pa bo poslan v nadaljnje preiskave. V kolikor bo z analizo potrjen sum policista, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden postopek.

15. 12. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli prepovedano drogo. Policisti bodo zoper osebo ustrezno ukrepali.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi