Kronika PP Domžale: Nepridipravi odnašajo vse, kar jim pride pod roke

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 2. 10. 2023 do 8. 10. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlomov, vožnjo pod vplivom alkohola, zasegli prepovedane droge ter posredovali na več prometnih nesrečah. V eni od prometnih nesreč je bilo ugotovljeno, da sta bila udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje voznice. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležen voznik osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zardi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je voznik izgubil oblast nad vozilom ter z vozilom trčil v škarpo. Povzročitelj je naknadno sam iskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Na vozilu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1500 EUR, na škarpi pa materialna škoda ni nastala. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

3. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik in voznica osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilne smeri in strani vožnje voznice. V prometni nesreči se nihče ni telesno poškodoval, na vozilih pa je nastala skupna materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, zaradi česar ji je bila na kraju nadaljnja vožnja prepovedana. Prav tako ji je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

3. 10. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storile pristopil do zaklenjene vrtne lope, kjer je vrata na vzvod odprl ter tako prišel v notranjost. Notranjost je pregledal ter odtujil žensko električno kolo znamke Marin, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 6000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilne strani in smeri vožnje trčil v nasproti vozeče vozilo, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. V prometni nesreči se oškodovanec ni telesno poškodoval, na vozilu oškodovanca pa je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policist nadaljuje z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika in zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

4. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili naknadno obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bili v prometni nesreči udeleženi voznici osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika z vozilom ene izmed voznic. Oškodovanka je nato naknadno sama iskala zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobila lahke telesne poškodbe. Na vozilu oškodovanje je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in zoper povzročiteljico izvedejo izvedli ustrezen ukrep.

4. 10. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO KOLESARJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika osebnega vozila, zaradi česar je voznik osebnega vozila trčil v kolesarja, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Kolesar je naknadno sam iskal zdravniško pomoč, kjer je bilo ugotovljeno da je zadobil lahke telesne poškodbe. Na kolesa je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve NN voznika, ter zoper njega izvedejo ustrezen ukrep.

5. 10. 2023 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkirnega vozila, razbil prednjo levo steklo vozila in iz notranjosti odtujil superge. Nato je pristopil še do parkiranega tovornega vozila ter iz njega odtujil torbico z vsebino. Nastala je skupna materialna škoda, ki znaša okoli 1700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranost, ki je ob pravilni uporabi pokazal prekoračitev dovoljene meje. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje na podlagi 113a čl. ZP-1 in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

6. 10. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem oškodoval lastnika za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7. 10. 2023 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec odtujil več artiklov iz trgovine in jih s tem oškodoval za 62 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7. 10. 2023 – VLOM V POSLOVNI PROSTOR
Policisti smo bili obveščeni o sproženem alarmu v poslovni prostor. Ob prihodu policistov na kraj je bilo ugotovljeno, da se je neznani storilec povzpel na balkon poslovnega prostora, pristopil do zaklenjenih balkonskih vrat, katera je s silo telesa odprl in si tako omogočil neoviran vstop v prostore. Iz prostora je nato odtujil gasilni aparat ter kraj zapustil. Materialna škoda znaša skupno 100 EUR. Istega dne je bil gasilni aparat najden v neposredni bližini in vrnjen lastniku. Policisti nadaljujejo z delom.

7. 10. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti smo bili s strani občana obveščeni o najdbi bele prašnate snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila občanu proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo in bo hkrati tudi ugotovljen lastnik oz. uporabnik snovi, bo zoper njega napisana odločba v hitrem postopku.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi