Kronika PP Domžale: Nasilnež svojo partnerko zaklepal v stanovanje, pretepal in v njo usmerjal pištolo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 6. 9. 2021 do 12. 9. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin in vlomov, nasilje v družini, poškodovanje fasade ter več prometnih nesreč. V kar dveh prometnih nesrečah je prišlo do pobega povzročitelja nesreče. Med drugim so policisti obravnavali tudi vlom v poslovni objekt. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec, ponoči z orodjem in silo telesa vlomil v poslovni prostor ter odtujil okoli 850€ gotovine. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

6. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču zaprla pot vozniku tovornega vozila, pri čemer je med njima prišlo do trčenja. V prometni nesreči se je poškodovala voznica osebnega avtomobila in je zdravniško pomoč  naknadno iskala sama. Policisti so voznici zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 1.000 EUR.

7. 9. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP, HIŠNA PREISKAVA IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je osumljeni že dlje časa nad svojo partnerko izvajal psihično in fizično nasilje, jo pretepal in zaklepal v stanovanje ter v njo usmerjal pištolo. Policisti so  osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Na podlagi odredbe sodišča so policisti pri njemu opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi so policisti našli in zasegli revolver in  pirotehnične izdelke. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden k dežurni preiskovalni sodnici na Okrožno  sodišče v Ljubljani, ki pa zanj ni odredila pripora.

8. 9. 2021 – TATVINA PRENOSNEGA RAČUNALNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini prenosnega računalnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz vozila izvršil tatvino prenosnega računalnika in s tem oškodoval oškodovanca za okoli 550 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče I. kategorije s pobegom in sicer je neznani voznik zaradi nepravilnega premika trčil v nepravilno parkirano vozilo oškodovanca, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke. Policisti so oškodovancu zaradi nepravilno  parkiranega vozila na kraju izdali plačilni nalog, v zvezi prometne nesreče pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil v smislu izsleditve povzročitelja prometne nesreče.

8. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da sta neznana storilca s primernim orodjem na vzvod odprla pritlično okno ter tako prišla v notranjost, od koder pa nista ničesar odtujila,  zaradi česar je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili  obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do prometne nesreče I. kategorije s pobegom in sicer je neznana voznica zaradi nepravilnega premika (vzvratna vožnja), trčila v parkirano vozilo oškodovanke, nato pa s kraja odpeljala ne da bi nudila svoje podatke oškodovanki. Na vozilu  oškodovanke je nastala materialna škoda,  ki znaša okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve povzročiteljice prometne nesreče.

9. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl dvojna drsna vrata ter tako prišel v notranjost, pregledal prostore, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V KLET
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z golf palico odstranil okvir ključavnice obešanke in tako prišel v notranjost kleti, katero je pregledal, nato pa iz neznanega vzroka, ne  da bi karkoli odtujil kraj zapustil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 9. 2021 – VLOM V VRTNE LOPE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtne lope. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod odstranil ključavnice obešanke na štirih vrtnih lopah, iz ene pa je odtujil baterijski vrtalnik. Materialna škoda znaša 100 EUR. Lastnikov treh vrtnih lop policisti še niso ugotovili, zato nadaljuje z delom.

10. 9. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost  oškodovanca in mu iz kolesarnice odtujil zaklenjeno moško kolo znamke Nakamura, črne barve. Materialna škoda znaša 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10. 9. 2021 – POŠKODOVANJE FASADE – GRAFITIRANJE
Policisti so bili obveščeni o grafitiranju po fasadi zgradbe. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z črnim in belim sprejem na fasado zgradbe napisal ACAB in s tem etažne lastnike oškodoval za 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 9. 2021 – VLOM V POSLOVNI OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v poslovni objekt. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preko noči s primernim orodjem in s silo telesa vlomil v poslovni prostor, nato iz omare v notranjosti vzel ključ omare, v kateri  so hranili gotovino in iz nje odtujil za okoli 850 EUR. Nastala materialna škoda znaša okoli 919 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Tagi