Kronika PP Domžale: Nasilnež se je partnerice lotil s pestmi

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 1. 2022 do 16. 1. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvini, poskus vloma v stanovanjsko hišo, prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, zasegli manjšo količino prepovedane droge ter obravnavali dva primera nasilja v družini. V obeh primerih so policisti ugotovili, da sta zakonski in izvenzakonski parter s svojima partnericama ponižujoče in grdo ravnala, ju pretepala, grozila z neposrednim napadom na življenje in telo in ju s psihičnim nasiljem ter omejevanjem enakih pravic spravljala v podrejen položaj. Eden nasilnež je pred tem partnerico dvakrat s pestjo udaril po obrazu, drugi pa je s silo telesa poškodoval vozilo partnerke. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 1. 2022 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi pritlično okno kuhinje, vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je njeno notranjost, vendar pa iz notranjosti ni nič odtujil. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 1. 2022 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner nad svojo partnerico ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil z napadam na življenje in telo in jo s psihičnih  nasiljem spravljal v skupnosti v podrejen položaj, prav tako je osumljeni storil kaznivo dejanje Lahka telesna poškodba, saj je partnerico dvakrat s pestjo udaril po obrazu. Ob podanih pridržanih in pripornih razlogih so policisti osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Po zbranih obvestilih je bil osumljeni s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici pristojnega  sodišča, katera je po zaslišanju zoper osumljenega, s sklepom, odredila sodno prepoved približevanja oškodovanki.

12. 1. 2022  –  NASILJE  V  DRUŽINI,  POŠKODOVANJE  VOZILA  IN  PREPOVED PRIBLIŽEVANJA PO 60. ČLENU ZNPPOL
Policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da je izven zakonski partner nad svojo partnerko ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem, ter omejevanjem njenim enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj, prav tako je osumljeni storil kaznivo dejanje  poškodovanje tuje stvari, saj je s silo telesa poškodoval vozilo partnerke in s tem povzročil za cca. 200 EUR materialne škode. Policisti so osumljenemu na podlagi 60. člena ZNPPol izrekli prepoved približevanja. Odredba je bila naknadno poslana v presojo dežurni preiskovalni sodnici pristojnega  sodišča, katera je izrečeni ukrep potrdila in podaljšala še za 15  dni. Policisti bodo zoper osumljenega po vseh zbranih obvestilih podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

13. 1. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik tovornega vozila in voznica osebnega avtomobila. Do prometne nesreče je prišlo  zaradi vožnje v rdečo luč na semaforju voznika tovornega vozila. V prometni nesreči se je lahko telesno  poškodovala udeleženka – voznica osebnega avtomobila, katera je bila z reševalnim vozilom odpeljana na UBKC na pregled. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.200  EUR. Policisti so vozniku  tovornega vozila zaradi kršitev ZPrCP izdali plačilni nalog.

14. 1. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz rezervoarja, parkiranega, tovornega vozila odtujil za okoli 210 EUR goriva in z opisanim  oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 1. 2022 – TATVINA ZABOJNIKA ZA BIOLOŠKE ODPADKE
Policisti so bili obveščeni o tatvini zabojnika za biološke odpadke. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dovozne poti k stanovanjski hiši odtujil tam postavljen zabojnik za biološke odpadke in s tem podjetje oškodoval za okoli  200 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 1. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi