Kronika PP Domžale: Nasilnež pretepal in grdo ravnal s partnerko, vinjena voznica povzročila nesrečo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 7. 2022 do 24. 7. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, zasegli manjšo količino prepovedane droge, obravnavali prometno nesrečo, katero je zaradi neprilagojene hitrosti povzročila vinjena voznica. Posredovali so tudi zaradi nasilja v družini. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je partner nad partnerko v dlje časa trajajočem obdobju, ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem v skupnosti spravljal v podrejen položaj. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 7. 2022 – TATVINA PALET
Policisti so bili obveščeni o tatvini palet. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem preščipnil zaščitno ograjo podjetja ter iz dvorišča izvršil tatvino večje količine euro palet in s tem lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR.

18. 7. 2022 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino kolesa z motorjem znamke Tomos, Flexer in s tem lastnika oškodoval za okoli 450 EUR.

19. 7. 2022 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je storilec pristopil do zaklenjenega točilnega pulta na terasi gostinskega lokala in s silo telesa privzdignil roleto, preplezal točilni pult in iz notranjosti odtujil žgano in gazirano pijačo. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 40 EUR.

20. 7. 2022 – INTERVENCIJA, NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so z interveniranjem na kraju in zbiranjem obvestil ugotovili da je partner nad partnerko v dlje časa trajajočem obdobju, ponižujoče in grdo ravnal, jo pretepal, ji grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem v skupnosti spravljal v podrejen položaj. Zaradi omenjenih dejanj je bil osumljenemu izrečen ukrep prepovedi približevanja, ki ga je sodnica sodišča v Ljubljani potrdila in podaljšala na 15 dni.

20. 7. 2022 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršiteljema zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper oba kršitelja uvedli hitra postopka z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

21. 7. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so med delom na terenu naleteli na prometno nesrečo z materialno škodo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi neprilagojene hitrosti vožnje voznice osebnega avtomobila, za katero je bilo v postopku ugotovljeno še, da vozilo vozi pod vplivom alkohola. Policisti so voznici začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje in zoper njo odredili pridržanje. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 2.500 EUR. Policisti bodo zoper povzročiteljico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

22. 7. 2022 – TATVINA KOLES Z AVTOMOBILSKEGA NOSILCA
Policisti so obravnavali tatvino dveh koles, katera je storilec odtujil z avtomobilskega nosilca. Tako je storilec postal nov lastnik rumenega moškega električnega kolesa znamke Bergamont, št. okvirja M206999 ter črno-zelenega moškega gorskega kolesa znamke Scott z opremo Shimano. Lastnik je z navedenim dejanjem storilca oškodovan za okoli 5.000 EUR.

22. 7. 2022 – VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gospodarsko poslopje, iz katerega je storilec odtujil 13 kompletov pnevmatik s platišči (skupaj 52 pnevmatik s platišči) različnih dimenzij, različnih proizvajalcev, tipa in številk. Skupna materialna škoda znaša okoli 3.600 EUR.

23. 7. 2022 – ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je opravil hitri test za prepoznavanje znakov oziroma simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, pri čemer je rezultat pokazal na prisotnost prepovedanih snovi v telesu. Odrejen mu je bil strokovni pregled, katerega pa je preizkušanec odklonil, zaradi navedenega pa mu je bilo v nadaljevanju odvzeto vozniško dovoljenje.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi