Kronika PP Domžale: Nasilnež moral zapustiti stanovanje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 12. 2021 do 2. 1. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč, odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli manjšo količino prepovedane droge, bili obveščeni o več tatvinah, eni osebi izrekli ukrep prepoved približevanja določeni osebi ali naslovu ter obravnavali kršitev neupoštevanja PCT pogoja. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da oseba na enem izmed prireditvenih prostorov ni upoštevala PCT pogoja. Osebo so policisti opozorili na nespoštovanje in jo z ukazom odstranili iz lokacije.  Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

31. 12. 2021 – NESPOŠTOVANJE POGOJA PCT
Policisti so bili obveščeni o nespoštovanju pogoja PCT na enem izmed prireditvenih prostorov. Policisti so osebo na kraju opozorili na nespoštovanje in z ukazom po ZNPPOL odstranili iz lokacije.

29. 12. 2021 – INTERVENCIJA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru posredovali v stanovanjskem bloku v Domžalah, kjer so kršitelju izdali plačilni nalog. Pri  postopku je bila kršitelju zasežena tudi neznana snov, za katero se sumi, da gre za  prepovedano drogo. V kolikor bodo analize navedeno potrdile, bo zoper kršitelja uveden hitri postopek pri prekrškovnem organu.

29. 12. 2021  –  IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVAJA DOLOČENI OSEBI ALI NASLOVU
Policisti so intervenirali v stanovanjskem bloku v Domžalah, kjer so osumljencu kaznivega dejanja nasilja v  družini izrekli ukrep prepovedi približevanja določeni osebi ali naslovu. Osumljeni je moral zapustit stanovanje, o njegovem početju pa bo obveščen preiskovalni sodnik, ki bo odločal o trajanju izrečenega ukrepa.

29. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, kateri so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

29. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA Z UDELEŽBO VOZNICE ELEKTRIČNEGA SKIROJA
V Trzinu so policisti obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri je bila samoudeležena voznica električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da je voznica električnega skiroja zaradi vožnje preblizu desnemu robu trčila v robnik, izgubila ravnotežje in padla po tleh ter se poškodovala po glavi. Ponesrečeno so oskrbeli reševalci ZD Domžale, ki so jo nato na nadaljnje preiskave odpeljali v UKC Ljubljana. Zaradi kršitev cestnoprometnih pravil bo kršiteljica prejela plačilni nalog.

30. 12. 2021 – TATVINA BRUSILKE IN DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini brusilke. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN z dvorišča odtujil brusilko za beton in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 2000 EUR, prav tako je NN iz odklenjene kolesarnice  nato odtujil še gorsko in otroško kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 12. 2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču iz parkiranega tovornega vozila odtujil zadnjo registrsko tablico in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med osebnim in tovornim vozilom. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda za skupno 8.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

31. 12. 2021 – NESPOŠTOVANJE POGOJA PCT
Policisti so bili obveščeni o nespoštovanju pogoja PCT na enem izmed prireditvenih prostorov. Policisti so  osebo na kraju opozorili  na nespoštovanje in z ukazom po ZNPPOL odstranili iz lokacije.

01. 01. 2022  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  PREPOVEDANIH  DROG, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo na podlagi hitrega testa na droge ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje na  podlagi 113a čl. ZP-1 in prepovedana nadaljnja vožnja. Pridržanje vozniku ni bilo odrejeno, saj je zanj poskrbela sopotnica. Napisan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

01. 01. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo dveh osebnih avtomobilov. Ugotovljeno je bilo, da je voznik povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del voznika udeleženca. Skupna materialna škoda znaša za okoli 2.000 EUR. V prometni nesreči se je voznik udeleženec lahko telesno poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V nadaljnjem postopku z voznikom povzročiteljem, je  bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa pokazal 0.33 mg/l. Začasno mu je  bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

01. 01. 2022 – POŽARI NA ZABOJNIKIH ZA ODPADKE
Policisti so bili tekom dne 01.01.2022 obveščeni o dveh ločenih požarih na zabojnikih za odpadke. V enem primeru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec z vnetljivo tekočino polil zabojnik za odpadni papir in ga zažgal ter tako napravil za 400 EUR materialne škode, v drugem primeru pa so iz neznanega  razloga (po vsej verjetnosti uporaba pirotehnike) zgoreli trije zabojniki ob stanovanjski hiši, kjer je nastalo za 300 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z delom.

02. 01. 2021 – TATVINA ORODJA IZ DELAVNICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz delavnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene delavnice odtujil ročno orodje (udarno  kladivo  in baterijsko vrtalko) in s tem oškodoval lastnika za 500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi