Kronika PP Domžale: Nasedla spletnemu goljufu, nesreči pri delu …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 7. 2023 do 9. 7. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, med drugim so neznani storilci v dveh primerih iz osebnih vozil odtujili registrske tablice. Obravnavali so tudi dve delovni nesreči, v katerih sta se dva delavca poškodovala, policisti pa so ugotovili ogrožanje varnosti pri delu. Policisti so bili obveščeni tudi o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno preko interneta oglaševal prodajo vstopnic za glasbeni koncert in s tem oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala 300 EUR. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovanko. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 7. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do objekta in iz tam odtujil moško kolo znamke Camp XC4. Z opisanim je storilec lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 7. 2023 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC ZA 100 EUR
Policisti so zasegli bankovec za 100 eur za katerega se sumi, da je ponarejen. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec unovčil sporen bankovec, kateri je bil nato na pošti odkrit med izkupičkom podjetja. Sporni bankovec bo poslan v ekspertizo.

4. 7. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

5. 7. 2023 – OGROŽANJE VARNOSTI PRI DELU
Policisti smo bili obveščeni o nesreči pri delu na gradbišču stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je delavcu med sestopom iz drugega v prvo nadstropje na gradbiščnih stopnicah spodrsnilo, zaradi česar je padel na
leseno varnostno ograjo in nato naprej na tla ob ograji, ter se pri tem poškodoval. Delavec je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti so na kraju ugotovili, da delavec med opravljanjem dela na gradbišču ni
uporabljal varnostne čelade ali varnostnih pasov. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z delom.

5. 7. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN VOŽNJO POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom, padel po tleh in se poškodoval po nogi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat preizkusa alkotesta pokazal 1.44 mg/l. Kolesar je bil na kraju s strani reševalcev oskrbljen nato pa je bil odpeljan na strokovni pregled, saj se z rezultatom preizkusa ni strinjal. Ko bodo znani rezultati strokovnega pregleda bo zoper kolesarja izveden ustrezen ukrep.

6. 7. 2023 – OGROŽANJE VARNOSTI PRI DELU
Policisti smo bili obveščeni o nesreči pri delu. Ugotovljeno je bilo, da je delavcu med pristopom do drugega delavca, kateri je kosil travo z ročno kosilnico, spodrsnilo, zaradi česar je izgubil ravnotežje, padel po tleh, kosilnica pa ga je pri tem porezala po desni roki. Poškodovani delavec je zadobil lahke telesne poškodbe in bil z reševalnim vozilom odpeljan na pregled v UBKC. Policisti so na kraju ugotovili, da poškodovani delavec ni imel primerne zaščitne obutve. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z delom.

6. 7. 2023 – POSKUS VLOMA V NOVOGRADNJO
Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v novogradnjo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči pristopil do zaklenjenih vhodnih vrat novogradnje, kjer je s primernim orodjem le-te poizkušal odpreti, vendar mu to ni uspelo in je nato kraj zapustil, napravil pa je za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z delom.

6. 7. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti plastični drobilec z delci posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Tako drobilec kot posušena rastlina sta bili osebi zaseženi in bosta poslani v analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog.

7. 7. 2023 – VLOM V POSLOVNI PROSTOR
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči pristopil do zgradbe ter s primernim orodjem na vzvod odprl okno ter tako prišel v notranjost iz katere je izvršil tatvino denarja. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 400 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7. 7. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

7. 7. 2023 – VLOM V POSLOVNI PROSTOR
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v poslovni prostor. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči pristopil do podjetja ter na neznan način odstranil del ograje ter tako prišel v notranjost, iz katere je izvršil tatvino večje količine bakrene žice. Z dejanjem je podjetje oškodovano za okoli 12.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom

7. 7. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti smo bili obveščeni, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega avtomobila in iz njega odtujil obe registrski tablici ter s tem oškodoval lastnika vozila za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8. 7. 2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, lažno preko interneta oglaševal prodajo vstopnic za glasbeni koncert in s tem oškodovanko zapeljal, da je ta na transakcijski račun storilca nakazala 300 EUR. Po opisanem je storilec prekinil vse stike z oškodovanko. V zvezi opisanega policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

9. 7. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Navedeno so policisti kršitelju zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja izvedli hitri postopek z odločbo.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi