Kronika PP Domžale: Najdba granate, zaseg traktorja, tatvine goriva …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. 10. 2020 do 25. 10. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, kršitve zakona o nalezljivih boleznih, goljufijo, nasilje v družini, prometno nesrečo, delovno nezgodo. Prav tako so zasegli prepovedane droge ter bili obveščeni o najdbi granate. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je občan v gozdu našel neeksplodirano granato. Na kraj je bil poklican bombni tehnik, ki je ugotovil, da gre za ameriško topovsko granato iz II. svetovne vojne. Granata je bila na kraju s kontrolirano detonacijo uničena. Ker so domžalski policisti obravnavali tudi več kršitev zakona o nalezljivih boleznih vas naprošamo, da se držite vseh predpisov in odlokov. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19. 10. 2020 – NAJDBA NEEKSPLODIRANEGA SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni, da je občan v gozdu našel neeksplodirano sredstvo  – granato. Na kraj je bil klican bombni tehnik, ki je po pregledu sredstva ugotovil, da gre za ameriško topovsko granato iz II. svetovne vojne. Omenjena granata je bila na kraju s kontrolirano detonacijo uničena. V dogodku ni bil nihče poškodovan.

19. 10. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta udeleženi dve vozili in da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču enega izmed voznikov. Oba udeleženca sta bila s kraja odpeljana z reševalnim  vozilom. Skupna materialna škoda znaša 8.000 EUR. Povzročitelju bo naknadno izdan plačilni nalog.

19. 10. 2020 – VOŽNJA BREZ VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA – ZASEG TRAKTORJA
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je vozila traktor brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega je bil traktor vozniku zasežen in odpeljan v hrambo. Zoper mladoletnega voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 10. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN UGOTOVLJENA KRŠITEV ODLOKA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, v katerem so bili ob vozniku še trije sopotniki. V  postopku so policisti pri enem od sopotnikov našli alu zavitek s prepovedano drogo. Navedeni zavitek so policisti  sopotniku zasegli, zoper njega pa bodo v primeru pozitivne analize podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. Prav tako je bilo v postopku z voznikom in potniki ugotovljeno, da so vsi kršili odlok, zaradi česar bodo policisti podali predlog drugemu prekrškovnemu organu.

22. 10. 2020 – KAZNIVO DEJANJE GOLJUFIJE
Na policijsko postajo se je zglasil oškodovanec kaznivega dejanja goljufije, kateri je podal prijavo kaznivega dejanja. Policisti nadaljujejo z  zbiranjem obvestil in bodo po končanem postopku zoper znanega storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

23. 10. 2020 – DELOVNA NEZGODA
Policisti so bili s strani RCO obveščeni o delovni nesreči. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je do  delovne nesreče prišlo zaradi prevrnitve gozdarske prikolice, pri čemer se je upravljalec le te poškodoval in je bil s strani reševalcev odpeljan na UBKC. Po vseh zbranih obvestilih bodo policisti o dogodku s poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

23. 10. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši mož nad svojo bivšo ženo že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja.

23. 10. 2020 – KAZNIVO DEJANJE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju tatvin v trgovskem centru, pri čemer je bil zaloten storilec. Ugotovljeno je bilo, storilec poizkušal odtujiti več prehrambnih izdelkov pri čemer je bil zaloten. Zoper storilca bodo policisti podali KO na pristojno sodišče, zaradi storitve KD Tatvine.

23. 10. 2020  –  VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI  ODVZEM  VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika traktorja, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom alkohola.  Zaradi navedenega je bila vozniku nadaljnja vožnja prepovedana, ter začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Ker  si je voznik zagotovil prevoz domov, pridržanje ni bilo odrejeno. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni  predlog na pristojno sodišče.

24. 10. 2020 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarjev tovornih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči pristopil do parkiranih tovornih vozil ter z odstranitvijo ključavnic obešank iz pokrovov rezervoarjev  odtujil za skupno okoli 2.000 litrov dizelskega goriva. Materialna škoda znaša 2.120 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

25. 10. 2020 – TATVINA GORIVA IZ TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči pristopil do parkiranega tovornega vozila tujih registrskih številk, ter iz  rezervoarja odtujil za skupno okoli 900 litrov dizelskega goriva. Materialna škoda znaša 920 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

25. 10. 2020 – VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask). Zoper kršitelje so  policisti izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi