Kronika PP Domžale: Nadlegoval lastnika kmetije in od njega zahteval alkoholne pijače

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 10. 2020 do 11. 10. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvin, zatajitev denarja, nasilje v družini, vožnjo pod vplivom alkohola ter opravili intervencijo s pridržanjem. V slednjem primeru so bili policisti obveščeni o vinjeni osebi, katera je nadlegovala lastnike kmetije pri opravljanju njihovih del. Na kraju so policisti ugotovili, da se je vinjen kršitelj nedostojno obnašal do lastnika kmetije in od njega zahteval alkoholne pijače. Kršitelj se kljub opozorilom in ukazom policistov ni umiril, zato so policisti uporabili prisilna sredstva. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

5. 10. 2020 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so bili obveščeni o vinjeni osebi, katera nadleguje lastnike kmetije pri opravljanju njihovih del. Ugotovljeno je bilo, da se je močno vinjeni kršitelj nedostojno vedel do lastnika kmetije in med vpitjem nanj, od  njega zahteval alkoholne pijače. Ker se kršitelj na kraju kljub opozorilom in ukazom policistov ni umiril in je s kršitvami nadaljeval, so ga policisti z uporabo prisilnih sredstev obvladali in zoper njega odredili pridržanje.  Zaradi več kršitev so policisti kršitelju izdali plačilni nalog.

6. 10. 2020 – ZATAJITEV DENARJA
Policisti so bili obveščeni o zatajitvi denarja na bančnem avtomatu. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka na bančnem avtomatu dvignila denar, katerega pa je po dvigu pozabila v reži bankomata in odšla s kraja. Ko se je  oškodovanka nato vrnila nazaj do bankomata, v reži bankomata njenega denarja ni bilo. Z opisanim dejanjem je  neznani storilec oškodovanko oškodoval za 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil  v osebni avtomobil, iz notranjosti pa ni ničesar odtujil. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 10. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v osebni avtomobil in iz notranjosti izvršil tatvino dveh parov rolerjev. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 1.290 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 10. 2020 – VLOM V LESENI HIŠKI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v dve prodajni lesenih hiški na tržnici v  Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod vlomil v dve leseni hiški ter iz njiju izvršil tatvino menjalnega drobiža. Z navedenim  dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 10. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere pa ni ničesar odtujil. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 250 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 10. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred ŽP Domžale izvršil tatvino zaklenjenega moškega črnega treking kolesa znamke Cube. Materialna škoda znaša za okoli 300 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 10. 2020 – KD NASILJE V DRUŽINI
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je sin nad staršema že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

8. 10. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku mladega voznika osebnega avtomobila, kateri je v naselju prekoračil hitrost za 40 km/h. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

9. 10. 2020  –  VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom  alkohola (0.69  mg/l). Zaradi navedenega je bila vozniku nadaljnja vožnja prepovedana, ter začasno odvzeto  vozniško dovoljenje. Ker si je voznik zagotovil prevoz domov, pridržanje ni bilo odrejeno. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

10. 10. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi okno pralnice vlomil v stanovanjsko hišo, iz katere pa ni ničesar odtujil. Z opisanim  dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 10. 2020 – PRIJETI STORILCI PRI POSKUS VLOMA V VRTNARIJO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtnarijo. Ugotovljeno je bilo, da so trije državljani Romunije s  premagovanjem ovire vstopili na območje vrtnarije in pregledali več prostorov, nato pa kraj zapustili ne da bi karkoli odtujili. Vse tri storilce so policisti prijeli v neposredni bližini vrtnarije. Zoper vse tri storilce bodo policisti podali kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo.

10. 10. 2020 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča stanovanjske hiše v Mali loki izvršil tatvino kolesa z motorjem Tomos Flexer. Materialna škoda znaša za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2020 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi terasna vrata vlomil v stanovanjsko hišo, iz  katere  pa ni ničesar odtujil. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi