Kronika PP Domžale: Nad starši in sestro izvajal fizično in psihično nasilje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 6. 2020 do 28. 6. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tri prometne nesreče, v postopku pa so imeli tudi več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, v enem primeru pa pod vplivom prepovedanih substanc – drog. Prav tako so imeli policisti v postopku več voznikov, ki so vozili brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so bili obveščeni, da se na območju Krašnje nahaja ilegalni prebežnik. Ta je bil najden na tovornem delu vozila, v nadaljevanju pa je bil prepeljan v Azilni dom. Policisti so obravnavali tudi nasilje v družini in sicer je sin že dlje časa nad starši ter sestro izvajal fizično in psihično nasilje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22. 6. 2020 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil okoli 350-400 litrov diesel pogonskega goriva in s tem dejanjem  oškodoval pravno osebo za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 6. 2020 – TATVINA ARTIKLOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je storilec v trgovini odtujil več artiklov (šampone, zobne ščetke, zobne paste..) in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za 304,1 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje enega izmed voznikov. Potnici v vozilu sta naknadno sami iskali zdravniško pomoč. Na vozilih je nastala skupna materialna  škoda, ki znaša okoli 2000 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

23. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo voznika osebnega vozila in voznika kolesa. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega vključevanja v promet s strani voznika kolesa, kateri se je ob trku poškodoval in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. Skupna materialna škoda znaša 50 EUR. Policisti  bodo povzročitelju prometne nesreče naknadno izdali plačilni nalog.

24. 6. 2020 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne  poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo kolo z motorjem zaseženo in odpeljano v hrambo. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 6. 2020 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne  poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bil osebni avtomobil zasežen in odpeljan v  hrambo. Zoper voznika bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. Prav tako je bilo ugotovljeno, da ima voznik v posesti manjšo količino prepovedane droge. Prepovedana snov mu je bila zasežena, zoper voznika pa bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

25. 6. 2020  –   VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 6. 2020  –  VOŽNJA POD VPLIVOM PREPOVEDNIH SUBSTANC, ODKLON STROKOVNEGA PREGLEDA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo na podlagi hitrega testa ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih substanc – drog. Odrejen je bil strokovni pregled, katerega je voznik odločno odklonil. Zaradi slednjega mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče.

25. 6. 2020  –   VOŽNJA  POD  VPLIVOM  ALKOHOLA,  ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 6. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Začasno odvzeto vozniško dovoljenje bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

27. 6. 2020 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili,  da je sin nad starši in sestro že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. S strani preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča v Ljubljani pa je bil izrečen ukrep potrjen in podaljšan še za 15 dni.  Zoper storilca bodo policisti na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo

27. 6. 2020 – PRIJET ILEGALNI PREBEŽNIK V KRAŠNJI
Policisti so bili obveščeni o ilegalnem prebežniku, ki je bil najden na tovornem delu vozila, ki je iz tujine v RS v eno izmed podjetij pripeljal surovine. Ugotovljeno je bilo, da gre za enega državljana Afganistana, Tujec je  podal prošnjo za mednarodno zaščito, zaradi česar je bil prepeljan v Azilni dom, kjer bodo ugotavljali pogoje za  dodelitev mednarodne zaščite.

28. 6. 2020 – ZASEG OSEBNEGA VOZILA TER PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, prav tako pa je odklonil preizkus  alkoholiziranosti. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v hrambo. Ker je voznik hotel oditi po drugo vozilo in se odpeljati domov, mu je bilo na kraju odrejeno pridržanje do iztreznitve po 24. členu ZPrCP. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 6. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega avtomobila in voznik motornega  kolesa. Do prometne nesreče je prišlo  zaradi izsiljevanja prednosti s strani voznika osebnega avtomobila. V prometni nesreči se je telesno poškodoval voznik motornega kolesa, ki je bil z reševalnim vozilom odpeljan v KC LJ. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

***************************************************************************************

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi