Kronika PP Domžale: Na več hišnih preiskavah zasežena prepovedana droga

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 3. 2021 do 28. 3. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dve tatvini, vlom, vožnjo pod vplivom prepovedane droge, najdbo neeksplodiranega ubojnega sredstva, opravili več hišnih preiskav, pri katerih je bila zasežena prepovedana droga ter odkrili sumljivo vozilo. Policisti so ob kontroli tovornega vozila tujih registrskih številk, ki je namenjeno prevozu osebnih vozil, odkrili osebno vozilo za katero obstaja sum, da ima prirejene serijske številke. Vozilo je bilo zaseženo in odpeljano v hrambo, kjer bo z ogledom ugotovljena pristnost natisnjenih številk vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

23. 3. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, saj je bil hitri  test  pozitiven na kanabis. Nadalje je bil vozniku odrejen strokovni pregled, katerega je odklonil. Zaradi navedenega je bila vozniku prepovedana nadaljnja vožnja, na pristojno sodišče pa bodo policisti zoper kršitelja poslali obdolžilni predlog.

23. 3. 2021 – NAJDBA NEEKSPLODIRANEGA UBOJNEGA SREDSTVA
Občan iz Trzina je obvestil policijo, da so pri gradbenih delih na njegovem zemljišču izkopali eksplozivno telo. Policisti so kraj najdbe zavarovali do prihoda delavcev državne enota Civilne zaščite za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi. Slednji so ugotovili, da gre za 81mm minometno mino WGr 34 nemške  izdelave iz II. svetovne vojne. Bombo so odpeljali na zavarovano lokacijo, kjer so jo uničili.

23. 3. 2021 – OPRAVLJENE HIŠNE PREISKAVE
Policisti PP Domžale so na podlagi odredb za hišne preiskave opravili več hišnih preiskav na področju Slovenije. Pri preiskavah je bila zasežena prepovedana droga, zaradi česar je bila osumljenemu odvzeta prostost. Osumljeni je bil v nadaljevanju postopka odpeljan k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

25. 3. 2021 – TATVINA TORBICE IZ VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini torbice iz vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec iz odklenjenega avtomobila odtujil torbico v kateri je oškodovanka imela mobitel in denarnico z dokumenti, zlati uhan in gotovino. S tem dejanjem jo je neznanec oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 3. 2021 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da sta dva neznana storilca s primernim orodjem na vzvod odprla okno delavnice, ga snela s tečajev in tako vstopila v notranjost podjetja. V notranjosti sta s primernim orodjem razbila zidano steno in tako omogočila vstop v drugi prostor, kjer sta iz stene odstranila trezor in ga s primernim predmetom odprla ter odtujila  gotovino. Materialna škoda znaša skupno 7.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28. 3. 2021 – TATVINA IZ TOVORNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o tatvini cevi za praznjenje razsutega tovora. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do več parkiranih tovornih vozil na parkirišču podjetja ter odtujil gumijaste cevi z objemkami namenjenim praznjenju razsutega tovora. Materialna škoda znaša skupno 2.600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 3. 2021 – ODKRITO SUMLJIVO VOZILO
Policisti so ob kontroli tovornega vozila tujih registrskih številk, namenjenega prevozu osebnih vozil, odkrili osebni avtomobil, za katerega obstaja sum, da ima prirejene serijske številke. Zaradi suma kaznivega dejanja je  bilo omenjeno vozilo zaseženo in odpeljano v hrambo, kjer bo z ogledom ugotovljena pristnost natisnjenih  številk vozila. Policisti nadaljujejo z delom.

***************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi