Kronika PP Domžale : Na terasi lokala so ju pričeli pretepati in brcati

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 10. 2022 do 16. 10. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlomov in poskusov vloma. Obveščeni so bili o poškodovanju vozila na parkirišču, o prometni nesreči I. kategorije s pobegom in o kaznivem dejanju nasilništva. Trije NN storilci so pristopili do dveh oškodovancev, ter ju na terasi lokala pričeli pretepati in brcati. V postopku so imeli tudi voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in mladoletnega voznika mopeda, kateri je moped vozil pod vplivom alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju. 

10. 10. 2022 – VLOM V VOZILO
Storilec je na gozdni poti v bližini naselja Straža pri Moravčah vlomil v vozilo, pregledal notranjost ter iz vozila odtujil denar ribiški palici ter ribiški kovček z vsebino. Lastnika je z navedenim oškodoval za okoli 500 eur.

10. 10. 2022 – NAJDENO ODTUJENO VOZILO
V Mengšu je bilo najdeno motorno kolo, katero je bilo pred nekaj dnevi odtujeno v Ljubljani. Policisti so motorno kolo zasegli, ter ga vrnili lastniku.

11. 10. 2022 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno in tako vstopil v notranjost, kjer je pregledal prostore, vendar ni odtujil ničesar, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do zaklenjenega gostinskega lokala, kjer je s primernim NN orodjem na vzvod odprl vrata gostinskega lokala in tako prišel v notranjost. Iz notranjosti je vzel originalne ključe stanovanja v zgornjem nadstropju, pristopil do stanovanja, ga s ključi odprl ter iz notranjosti stanovanja odtujil 4000 EUR gotovine, ter originalne ključe lesenega kioska, kjer je iz notranjosti izvršil tatvino različnih suhomesnatih izdelkov in s tem dejanjem dodatno oškodoval lastnico še za okoli 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v pravilno parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki ali o prometni nesreči obvestil policijo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 10. 2022 – POŠKODOVANJE VOZILA NA PARKIRIŠČU
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirišču. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in z neznanim ostrim predmetom poškodoval lak na vozilu. Pri tem je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 1000 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 10. 2022 – VLOM V KLET
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kleti. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano in na neugotovljen način vstopil v stanovanjski blok in pristopil do kletnih prostorov, kjer je s primernim orodjem in na vzvod odtrgal okovje ključavnice obešanke kletnega prostora, tako vstopil v notranjost in odtujil kuhinjski robot in hoverboard. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 10.2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da NN voznik zaradi nepravilnega premika trčil v klop ob stavbi, katera je nato z potiskom poškodovala tudi steklo na objektu. NN voznik je po trku s kraja odpeljal ne da bi o PN obvestil udeleženca ali obvestil policijo. Materialna škoda na objektu znaša okoli 2.050 EUR. Po pregledu posnetkov video-nadzora je bil NN voznik naknadno izsleden, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

13. 10. 2022 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVO
Policisti so bili obveščeni o nasilništvu v šoli. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so NN storilci telesno poškodovali otroka, s tem da so ga odrivali, stiskali za vrat in ga vrgli čez mizo, tako da je padel po tleh, nato pa ležečega tudi večkrat udarili. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 10. 2022 – TATVINA DVEH KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do odklenjene vrtne lope ter iz notranjosti odtujil dva kolesa, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10.2022 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23 ČL. ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPRCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

14. 10. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na počivališču iz rezervoarja tovornega vozila odtujil okoli 400 litrov goriva in s tem dejanjem oškodoval pravno oseba za okoli 570 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022 – VLOM V BRUNARICO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v brunarico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do brunarice, odstranil ključavnico obešanko ter tako vlomil v notranjost, iz katere je odtujil žensko gorsko kolo in s tem dejanjem oškodoval lastnico za okoli 1200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO IN LADIJSKI KONTEJNER
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo in ladijski kontejner. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec neovirano pristopil do vrtne lope, odstranil ključavnico obešanko in iz notranjosti odtujil nitkasto kosilnico in vodno črpalko. NN storilec je pristopil tudi do ladijskega kontejnerja, ki je bil v bližini vrtne lope, ter na kontejnerju odstranil ključavnico obešanko, vendar iz notranjosti ni ničesar odtujil. S tem dejanjem je NN oškodoval lastnika za okoli 290 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VARNOSTNE ČELADE
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika mopeda, kateri je moped vozil pod vplivom alkohola. Policisti bodo zoper njega podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške, prav tako bodo podali obdolžilni predlog zoper mladoletnega sopotnika, kateri na mopedu ni imel varnostne čelade.

14. 10. 2022 – KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVO
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju nasilništvo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da so trije NN storilci pristopili do dveh oškodovancev, ter ju na terasi lokala pričeli pretepati in brcati. Oba oškodovanca sta zadobila lahke telesne poškodbe. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 10 .2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti mlinček z delci NN posušene rastline, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

16. 10. 2022 – POSKUS VLOMA V GOSTINSKI LOKAL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vlomu v gostinski lokal. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore, nato pa iz neznanega vzroka, ne da bi karkoli odtujil, kraj zapustil. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

16. 10. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA ELEKTRIČNIH KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod skozi vrata vlomil v notranjost vrtne lope, od koder je odtujil dva električna kolesa in žensko gorsko kolo. S tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 6000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi