Kronika PP Domžale: Na medmrežju prišel do podatkov bančne kartice in iz računa odtujil več kot 3.000 evrov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 05. 12. 2022 do 11. 12. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali požar na stroju za sušenje, več tatvin, vlom v stanovanjsko hišo in vlom v zunanje skladišče. V postopku so imeli osebo, ki je posedovala manjšo količino prepovedane droge in voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Na policijsko postajo je prišla občanka in podala prijavo za zlorabo bančne kartice. Storilec je na medmrežju prišel do podatkov bančne kartice oškodovanke, ter nato opravil več avtorizacij iz bančnega računa. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

5. 12. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avtoceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila. last tuje pravne osebe, in iz odklenjenega rezervoarja odtujil za okoli 400 EUR dizelskega goriva.

5. 12. 2022 – TATVINA IZOLACIJSKIH PLOŠČ
Policisti so bili obveščeni o tatvini izolacijskih plošč. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano prišel na gradbišče stanovanjskega objekta in iz tam odtujil več kosov izolacijskih plošč, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.900 EUR.

6. 12. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

6. 12. 2022 – VLOM V ZUNANJE SKLADIŠČE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v zunanje skladišče. Ugotovljeno je bilo, da so storilci preplezali 2,1 m visoko panelno ograjo in tako prišli v notranjost zagrajenega zunanjega skladišča delavnice. Iz skladišča so odtujili kovinski zaboj z vsebino odpadnih kovin delavnice in pri zapuščanju zunanjega skladišča, s silo telesa zvili panel ograje. Z opisanim so storilci lastnika oškodovali za okoli 150 EUR.

8. 12. 2022 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Na policijsko postajo je prišla občanka in podala prijavo za zlorabo bančne kartice in sicer je storilec na medmrežju prišel do podatkov bančne kartice oškodovanke, ter nato opravil več avtorizacij iz bančnega računa, s čimer je oškodoval prijaviteljico za 3.600 EUR.

9. 12. 2022 – POŽAR V PODJETJU
V podjetju v okolici Domžal je prišlo do požara na stroju za sušenje. Požar so pričeli gasiti zaposleni, nadaljevali in dokončno pogasili pa so ga gasilci. Eden izmed delavcev je zaradi vdihanega dima potreboval zdravniško pomoč in je bil zaradi navedenega odpeljan v UBKC Ljubljana na preglede. Materialna škoda zaradi požara je ocenjena na več kot 250.000 EUR.

10. 12. 2022 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na vzvod skozi okno dnevne sobe vlomil v hišo in iz predala omare v spalnici odtujil večjo količino nakita, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 3500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 12. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

11.12. 2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec izvršil tatvino obeh registrskih tablic z osebnega vozila in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi