Kronika PP Domžale: Na delu tatovi, objestnež poškodoval mačka …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 1. 2021 do 31. 1. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali večje število različnih tatvin, med drugim je bilo odtujeno tudi motorno kolo Kymco Xciting 300, belo črne barve, letnik 2009. Policisti so obravnavali tudi prometno nesrečo, zasegli manjšo količino prepovedane droge ter bili obveščeni tudi o kaznivem dejanju mučenja živali na območju Preserij pri Zlatem polju. Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec tega dne na neugotovljen način poškodoval mačko. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 1. 2021 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil parkirano in zaklenjeno motorno kolo Kymco Xciting 300, belo črne barve, letnik 2009 in z navedenim dejanjem lastnika  oškodoval za okoli 2.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 1. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

26. 1. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega vozila, za katerega so ugotovili, da je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, mu izdali plačilni nalog, prav tako pa bodo vozniško dovoljenje skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

26. 1. 2021 – TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec  v samopostrežni trgovini z mešanim blagom odtujil električni brivski aparat v vrednosti 129 EUR. Policisti s  ciljem izsleditve storilca nadaljujejo z zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov video nadzorne kamere.

27 .1. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila.  Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil okoli 300 litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 1. 2021 – TATVINA ZLATNINE IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o tatvini zlatnine iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo ter izvršil tatvino zlate verižice in digitalnega fotoaparata. S  tem dejanjem je oškodoval lastnika za okoli 530 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 1. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Ugotovljeno je bilo, da sta bila v prometni nesreči udeležena voznik osebnega vozila in voznik kombija. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji voznika kombija. V prometni nesreči se udeleženca nista telesno poškodovala. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog.

29. 1. 2021 – VLOM V OSEBNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil  do parkiranega osebnega avtomobila, kjer je s silo telesa navzdol potisnil priprto okno prednjih desnih vrat vozila ter iz notranjosti odtujil rabljena mobilna telefona in sončna očala, zunanji disk, darilne sete in več kosov cigaretnih škatel. Materialna škoda znaša za okoli 910 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

30. 1. 2021 – TATVINA REGISTSRKIH TABLIC IZ PRIKLOPNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic iz dveh priklopnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranih priklopnih vozil enega izmed podjetij v Domžalah ter odtujil dve  registrski tablici. Policisti  nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 1. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA ORODJA IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano  vstopil v odklenjeno garažo na območju Domžal ter iz notranjosti odtujil več kosov orodja ter s tem oškodoval lastnika za okoli 700 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 1. 2021 – KAZNIVO DEJANJE MUČENJA ŽIVALI
Policisti so bili obveščeni o sumu mučenja živali na območju Preserje pri Zlatem polju. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tega dne na neugotovljen način poškodoval mačko, ki pa zaradi poškodbe ni poginila. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil in bodo nato ustrezno ukrepali.

30. 1. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo  zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med  občinami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili ali pa jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh!!!) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Dejan Košir, komandir PP, višji policijski inšpektor II

 

Komentarji uporabnikov
Tagi