Kronika PP Domžale: Močno vinjen moški nadlegoval svojca in poskušal nasilno vstopiti v njegovo hišo

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 11. 2023 do 3. 12. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, tatvino, poškodovanje poštnega nabiralnika s pirotehničnim sredstvom ter tri prometne nesreče. V enem primeru je povzročitelj s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Policisti so intervenirali tudi zaradi družinskega nasilja, kjer je bilo ugotovljeno, da je zakonski partner v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal s svojo ženo, jo žalil, ji onemogočal vstop v stanovanje, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj in preganjal iz skupnega bivališča. Prav tako so policisti intervenirali zaradi močno vinjenega moškega, ki je nadlegoval in poizkušal nasilno vstopiti v hišo svojega svojca, v kateri pa ne živi. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

27.11.2023 – KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN ODREJENO PRIDRŽANJE PO 157/II ZKP
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da zakonski partner, v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal s svojo ženo, jo žalil, ji onemogočal vstop v stanovanje, ter jo z nasilnim omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v podrejen položaj in preganjal iz skupnega bivališča. Zaradi opisanega so policisti osumljenemu na podlagi 157/II ZKP odvzeli prostost in ga s kazensko ovadbo predali preiskovalnemu sodniku.

27. 11. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi okno ter iz notranjosti odtujil več kosov različne zlatnine in denar. S tem dejanjem je lastnico oškodoval za okoli 3.800 EUR.

27. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter tako prišel v notranjost jo pregledal vendar iz neznanega razloga ni odtujil ničesar. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

28.11.2023 – VLOM V GRADBENI KONTEJNER
Policisti so bili obveščeni o vlomu v gradbeni kontejner. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil v gradbeni kontejner ter iz notranjosti odtujil več kosov gradbenega orodja. S tem dejanjem je podjetje oškodoval za okoli 2.000 EUR.

30. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec z neznanim primernim predmetom na vzvod poskušal odpreti balkonska vrata stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 800 EUR.

30. 11. 2023 – VLOM V KLETNI BOKS IN POSKUS VLOMA V KLETNI BOKS
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kletni boks in poskusu dveh vlomov v kletni boks. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznanec iz zaklenjenega kletnega boksa odtujil dve kolesi, tako da je z neznanim primernim orodjem na vzvod odprl vrata kletnega boksa. Neznanec je nato vlomil še v dva kletna boksa iz katerih pa ni ničesar odtujil, tako da je dejanje ostalo pri poskusu. S tem dejanjem je prvo lastnico oškodoval za okoli 500 EUR, drugi lastnici pa za okoli 25 EUR.

1.12.2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik zaradi nepravilnega premika z vozilom, trčil v parkiran osebni avtomobil, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Na vozilu oškodovanke je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 300 EUR.

02.12.2023 – TATVINA DENARNICE
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec v eni izmed trgovin izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz vrečke odtujil denarnico z vsebino ter jo s tem oškodoval za okoli 230 EUR.

02.12.2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni, da je prišlo do prometne nesreče z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču s strani povzročitelja. Nastala je samo materialna škoda v skupni višini za okoli 6.500 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

03.12.2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI, KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo enega vozila in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom in z vozilom zapeljal iz vozišča se na travnati površini preobrnil in nato trčil v drevo. Pri tem sta se voznik in sopotnik lažje telesno poškodovala. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Nastala je materialna škoda za okoli 30.000 EUR. Voznik in sopotnik sta bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom v UB KC Ljubljana. Policisti bodo zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje.

03.12.2023 – POŠKODOVANJE NABIRALNIKA S PIROTEHNIČNIM SREDSTVOM
Policisti smo bili obveščeni o poškodovanju poštnega nabiralnika. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v poštni nabiralnik podjetja odvrgel pirotehnično sredstvo, detonacija le-tega pa je nabiralnik poškodovala. Nastala je materialna škoda za okoli 10 EUR.

03.12.2023 – INTERVENCIJA IN PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE
Policisti so bili obveščeni, da moški nadleguje in poizkuša nasilno vstopiti v hišo svojega svojca, v kateri pa ne živi. Policisti so ob prihodu na kraj ugotovili, da je kršitelj močno vinjen, se nedostojno vede, prav tako pa ne upošteva zakonitih ukazov policistov na kraju. Ker se kršitelj kljub opozorilom policistov ni želel umiriti, mu je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zoper osebo je bila uporabljena telesna sila in sredstva za vezanje in vklepanje. Zaradi kršitev mu je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi