Kronika PP Domžale: Močno opit nadlegoval goste lokala, vročo glavo hladil v pridržanju

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 7. 2022 do 31. 7. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali več tatvin različnih vrst koles, tatvino artiklov v trgovini in tatvino goriva iz rezervoarja. V postopku so imeli voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pa voznika, prav tako osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola.

Policisti so bili tudi obveščeni, da v gostinskem lokalu vinjeni gost nadleguje ostale goste. Na kraju so ugotovili, da je močno vinjeni gost kljub opozorilu zaposlenih nadlegoval goste in se do njih nedostojno vedel. Ker se v postopku s policisti vinjeni gost kljub opozorilom in zakonitim ukazom ni umiril in je želel oditi nazaj v gostinski lokal, so mu policisti na podlagi 109/II ZP-1 odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

25. 7. 2022 – TATVINA ARTIKLOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz trgovine izvršil tatvino 14 športnih majic znamke Jack~Jones, ter s tem podjetje oškodoval za 209,86 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2022 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino zaklenjenega, električnega, moškega, gorskega kolesa znamke Haibike, tip SDURO Hardnine 2.5 i500wh in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.800 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

27. 7. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča hiše izvršil tatvino
odklenjenega, moškega, gorskega kolesa znamke Ducati, tip MTB 330SX in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 460 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 7. 2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec izpred trgovine izvršil tatvino moškega, gorskega, kolesa znamke Flash, tip X-FACT II in s tem lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

28. 7. 2022 – TATVINA KOLESA S POMOŽNIM MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz dvorišča stanovanjskega bloka izvršil tatvino kolesa s pomožnim motorjem znamke YIYNG YY50QT-6 in s tem lastnika oškodoval za okoli 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29. 7. 2022 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENU ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako je bilo v postopku ugotovljeno še, da voznik osebni avtomobil vozi pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 7. 2022 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo, mu začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

30. 7. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila na počivališču avto ceste. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do parkiranega tovornega vozila, ter iz odklenjenega rezervoarja le tega odtujil za okoli 595 EUR dizelskega goriva in z opisanim oškodoval tuje podjetje. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 7. 2022 – INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU IN PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti so bili obveščeni, da v gostinskem lokalu vinjeni gost nadleguje ostale goste. Na kraju so policisti ugotovili, da je močno vinjeni gost kljub opozorilu zaposlenih nadlegoval goste in se do njih nedostojno vedel.
V postopku s policisti se močno vinjeni gost kljub opozorilom in zakonitim ukazom ni umiril in je želel oditi nazaj v gostinski lokal, zaradi česar so mu policisti na podlagi 109/II ZP-1 odvzeli prostost in zoper njega odredili pridržanje. Zaradi kršitev določil ZJRM-1 so policisti močno vinjenemu občanu izdali plačilni nalog.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi