Kronika PP Domžale: Medtem, ko sta spala v avtu, je razbil šipo in ju okradel

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 10. 2022 do 9. 10. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlome v osebna avtomobila in kombinirani vozili,  tatvino goriva, registrskih tablic in tatvino orodja iz skladišča podjetja. Policisti so bili obveščeni tudi o drzni tatvini, ki se je pripetila na počivališču v Lukovici, kjer je neznani storilec pristopil do parkiranega osebnega avtomobila, v katerem sta v tistem času spala tuja državljana. Storilec je na sovoznikovi strani razbil steklo vrat, se skozi nastalo odprtino sklonil v notranjost vozila, od koder je nato, iz sredinske konzole vozila, odtujil denar, dokumente in kreditne kartice. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 10. 2022 – DRZNA TATVINA NA POČIVALIŠČU LUKOVICA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil na počivališču Lukovica. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na počivališču avtoceste pristopil do parkiranega osebnega avtomobila, v katerem sta v tistem času spala tuja državljana. Storilec je na sovoznikovi strani razbil steklo vrat, se skozi nastalo odprtino sklonil v notranjost vozila, od koder je nato, iz sredinske konzole vozila, odtujil denar, dokumente in kreditne kartice. Z opisanim je storilec tujega državljana oškodoval za okoli 2.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

3. 10. 2022 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kombinirano vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na gozdni poti pristopil do zaklenjenega, parkiranega, kombiniranega vozila, na katerem je s primernim orodjem, na vzvod, odprl voznikova vrata in tako prišel v njegovo notranjost. Iz notranjosti je storilec odtujil dve bančni kartici in listek z napisanima PIN kodama le teh, ter nato na bankomatu opravil več dvigov v skupni vrednosti 450 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

4. 10. 2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani
dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 10. 2022 – TATVINA GORIVA IZ DELOVNEGA STROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do delovnega stroja ter valjarja in iz obeh rezervoarjev izvršil tatvino okoli 100 litrov pogonskega goriva, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 150 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 10. 2022 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz rezervoarja parkiranega tovornega vozila odtujil gorivo, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

5. 10. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je v prometni nesreči udeležen voznik lahkega motornega vozila, kateri je med vožnjo po kolesarski poti zapeljal na pločnik, ki je ločen z robnikom ter zaradi nivojske razlike izgubil ravnotežje ter padel z motornega kolesa. Pri tem je povzročitelj zadobil lahke telesne poškodbe in sicer odrgnino na glavo. Na motornem kolesu je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 20 EUR. Policisti bodo povzročitelju naknadno izdali plačilni nalog.

6. 10. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN voznik z desnega voznega pasu v krožišču zavil na levega in pri tem trčil v vozilo oškodovanca. NN voznik je po trčenju odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil .

7.10.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v kolesarja, kateri je zaradi trka padel po tleh in se poškodoval. Kolesar je bil s kraja odpeljan v KC Ljubljana. Zaradi kršitve je bil vozniku osebnega avtomobila izdan plačilni nalog.

7.10.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

7.10.2022 – VLOM V KOMBINIRANO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z razbijanjem stekla vlomili v notranjost kombiniranega vozila in iz njega odtujili več različnih kosov električnega oz. baterijskega orodja. Materialna škoda znaša skupno za okoli 4.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8.10.2022 – VLOM V TOVORNO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s primernim orodjem odprli prtljažna vrata vozila in tako vlomili v notranjost ter iz vozila odtujili več različnih kosov električnega oz. baterijskega orodja. Materialna škoda znaša skupno za okoli 350 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

8.10.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti drobilec z delci neznane rastline zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Drobilec in snov sta bili osebi zaseženi in bosta poslani v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

9.10.2022 – TATVINA ORODJA IZ SKLADIŠČA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz skladišča podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do odklenjenega skladišča gradbenega podjetja, kjer je odtujil več kosov različnega električnega in ročnega orodja. Materialna škoda znaša 2.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

09.10.2022 TATVINA REGISTRSKIH TABLIC V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic v Domžalah. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec odtujil registrski tablici LJ32-AZA, ter s tem dejanjem oškodoval oškodovanca za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi