Kronika PP Domžale: Med vročanjem pošte ga je ugriznil pes, prijeti vlomilci, predolga zabava

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 18. 4. 2022 do 24. 4. 2022

Domžalski policisti so imeli pretekli teden ogromno dela, med drugim so obravnavali več vlomov, tatvin, prometni nesreči, nasilje v družini, zasegli prepovedano drogo, prejeli naknadno prijavo ugriza psa, prekoračitev obratovalnega časa lokala ter prejeli podajo namere za začasno zaščito razseljenih oseb. Policisti so opravili tudi postopek dveh voznikov e-skiroja za katere je bilo ugotovljeno, da med vožnjo nista uporabljala zaščitne varnostne čelade. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

18. 4. 2022 – VLOM V PODJETJE IN PRIJETI STORILCI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje in prijetih storilcih s strani varnostnika varnostne službe. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil, opravljenimi razgovori in ogledom kraja ugotovljeno, da so se trije storilci s tovornim vozilom pripeljali do ograjenega dvorišča podjetja. Tam so pri glavnem vhodu preplezali ograjo in tako vstopili na ograjeno dvorišče. Iz notranje strani so nato s silo telesa odprli dvokrilna vrata, z vozilom zapeljali na zadnjo stran dvorišča, kjer so nato iz zabojnika za kovino zlagali odpadno železo v svoje tovorno vozilo. Pri opisanem se je sprožila alarmna naprava, zaradi česar je na kraj odšel varnostnik in ob prihodu na dvorišču opazil in nato tudi zadržal storilce. V zgoraj opisanem je nastala materialna škoda v višini cca. 200 EUR. Odtujeni predmeti so bili  storilcem z ogledom zaseženi in nato proti potrdilu vrnjeni odgovorni osebi podjetja. Po postopku so bili storilci izpuščeni, policisti pa bodo zoper njih podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

19. 4. 2022 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec na parkirišču razbil steklo zadnjih vrat vozila in iz  notranjosti odtujil električno orodje, ter s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 2000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 4. 2022 – TATVINA GRADBENEGA MATERIALA
Policisti so bili obveščeni o tatvini gradbenega materiala. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec iz ograjenega gradbišča vzel več kosov hidroizolacije in toplotne izolacije, tako da je s plezanjem preko 2 metrske ograje prišel v ograjeni del gradbišča. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za okoli 6500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 4. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na  policijski postaji se  je zglasil državljan Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podal namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji,  ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

19. 4. 2022 – TATVINA MOBILNEGA TELEFONA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini mobilnega telefona. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec v osnovni šoli odtujil mobilni telefon in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 60 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 4. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA
Policisti so bili obveščeni o prometni  nesreči. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bil v prometni nesreči udeležene voznik osebnega vozila, ki je zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal čez sredino vozišča in na nasprotni  strani  trčil v prometni znak. Nastala je materialna škoda, ki znaša okoli 5000 EUR na vozilu povzročitelja in 100 EUR na prometnem znaku. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval. Policisti so na kraju povzročitelju izdali plačilni nalog.

21. 4. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. V primeru pozitivne analize zaseženega bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

21. 4. 2022  –  KD  NASILJE  V  DRUŽINI  IN   IZREČEN  UKREP  PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da se je izven zakonski partner več let tako fizično kot psihično znašal nad svojo partnerko in jo spravljal v podrejen položaj in ji grozil da jo bo ubil. Na  podlagi vseh zbranih obvestil je bil storilcu izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60. členu ZNPPOL. Ukrep je bil naknadno poslan v nadaljnjo presojo dežurnemu preiskovalnemu sodniku. V zvezi kaznivega dejanja Nasilja  v družini bo zoper storilca podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

22. 4. 2022 – NAKNADNA PRIJAVA UGRIZA PSA
Policisti so prejeli naknadno prijavo o ugriza psa med vročanjem poštne pošiljke. Prijavitelj je sam iskal zdravniško pomoč, policisti pa v zvezi dogodka nadaljujejo z zbiranjem obvestil in nato ustrezno ukrepajo zoper lastnika psa.

22. 4. 2022 – TATVINE ARTIKLOV IZ TRGOVINE
Policisti so bili obveščeni o več tatvinah različnih iz ene izmed trgovin. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci v različnih dneh preteklega tedna v trgovini odtujili različne artikle in skupno oškodovali podjetje za okoli  300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 4. 2022 – TATVINA VOLILNEGA PLAKATA
Policisti so bili obveščeni o tatvini volilnega plakata. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil volilni plakat enega izmed volilnih kandidatov in s tem oškodoval politično stranko za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 4. 2022 – VOŽNJA E-SKIROJA BREZ ZAŠČITNE ČELADE
Policisti so opravili postopek dveh voznikov E-Skiroja za katera je bilo ugotovljeno, da med vožnjo nista uporabljala zaščitne varnostne čelade. Ker sta bila oba voznika  mladoletna, bo zoper imenovana podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

23. 4. 2022 – PREKORAČITEV OBRATOVALNEGA ČASA LOKALA
Policisti so bili obveščeni o glasni zabavi v enem izmed lokalov. Ob prihodu policistov na kraj kršitev glasne glasbe ni bila ugotovljena, ob kontroli lokala pa je bilo ugotovljeno, da je lokal obratoval po preteku obratovalnega časa. Zaradi omenjene kršitve bo napisan predlog drugemu prekrškovnemu organu.

23. 4. 2022 – POSKUS VLOMA V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do ograjenega dvorišča podjetja, kjer je s primernim orodjem poškodoval železno panelno ograjo in tako  vstopil na dvorišče, katerega je pregledal ter nato kraj zapustil, ne da bi karkoli odtujil. Materialna škoda znaša za okoli 200 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

24. 4. 2022 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z SAMOUDELEŽBO KOLESARJA
Policisti tukajšnje policijske postaje smo na območju Kamnika obravnavali prometno nesreče s samoudeležbo  kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar zaradi neprilagojene hitrosti in vinjenosti (rezultat preizkusa je pokazal 1.02  mg/l) izgubil nadzor nad kolesom, padel po tleh in se poškodoval. Nastala je materialna škoda za okoli 50 EUR. Kolesar je bil zaradi poškodb glave (varnostne čelade ni uporabljal) odpeljan na zdravljenje v UBKC Ljubljana. Naknadno bo izdan plačilni nalog.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi