Kronika PP Domžale: Med vožnjo vozniku avtobusa odvzel kontaktni ključ

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 8. 5. 2023 do 14. 5. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več poskusov vlomov, tatvino goriva na bencinskem servisu, tatvino kolesa in vlom v stanovanjsko hišo, pri čemer je bil lastnik oškodovan za okoli 9.000 EUR. Obveščeni so bili o požaru v Loki pri Mengšu, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznanec na neznan način zakuril dva zabojnika za biološke odpadke, pri čemer se je požar razširil na leseno steno skladišča – drvarnice in kasneje še na podstrešje zidanega dela gospodarskega poslopja. Nastala pa je materialna škoda za okoli 30.000 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

09.05.2023 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na enem izmed bencinskih servisov v priročno posodo natočil za okoli 34 litrov goriva in nato s kraja odpeljal ne da bi gorivo plačal. Nastala je materialna škoda za okoli 60 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

10.05.2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti povzročitelja za katerega je bilo kasneje v postopku ugotovljeno, da je vozil tudi pod vplivom alkohola. Nastala je materialna škoda za skupno 7.000 EUR. V prometni nesreči sta se voznik udeleženec in njegov sopotnik lažje telesno poškodovala in bila s kraja odpeljana na pregled v UB KC Ljubljana. Povzročitelju je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo naknadno izdan plačilni nalog s predpisano globo.

11.05.2023 – ASISTENCA POLICIJE
Policisti so bili obveščeni, da je neznana oseba vozniku medkrajevnega avtobusa med vožnjo odvzela kontaktni ključ in ga odvrgla v neposredni bližini. Na kraju so policisti ugotovili, da oseba kaže očitne znake psihičnih težav zato je bil pregledan s strani zdravstvenega osebja, zoper njega pa je bila odrejena prisilna hospitalizacija v PK Polje, kamor je bil nato z asistenco policije oseba tudi odpeljana.

11.05.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so poročali, da so imeli v postopku osebo, ki je imela pri sebi zvitek z posušeno rastlino zeleno rjave barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov mu je bila zasežena in bo poslana v analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja uveden nadaljnji postopek.

12.05. 2023 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 1.000 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.05. 2023 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvin kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odklenjene garaže izvršil tatvino gorskega kolesa znamke Merida Ninety SIX 6000, vojaško zelene barve, ser. št. WC1540545P. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 3.000 EUR.

12.05. 2023 – KD POVZROČITVE SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru v Loki pri Mengšu. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na neznan način zakuril dva zaboja za biološke odpadke. Požar se je iz zabojnikov razširil na leseno steno skladišča – drvarnice, ki je zgorela v celoti. Požar se je od tam razširil še na podstrešje zidanega dela gospodarskega poslopja. Gasilci so navedeni požar pogasili. Nastala pa je materialna škoda za okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.05. 2023 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 300 EUR materialne škode. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.05. 2023 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino denarja ter nekaj kosov zlatnine. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 9.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14. 05. 2023 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku občana, kateremu so zasegli manjšo količino neznane snovi za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Zaseženo snov so policisti poslali v analizo. V primeru da bo le ta pozitivna, bodo policisti zoper njega uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd), saj se je v zadnjem času povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi