Kronika PP Domžale: Med vlomom v vikend hišo ju je presenetil lastnik

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 4. marca 2024 do 10. marca 2024

Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o zasegu prepovedane droge ter kolesa, zlorabi kartice za točenje goriva v tujini, odvzeli vozniško dovoljenje in obravnavali dva kazniva dejanja goljufije. Med drugim so bili policisti obveščeni o vlomu v vikend hišo, pri katerem sta bila v notranjosti dobljeni in zadržani dve osebi. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

4. 3. 2024 – ZASEG KOLESA
Policisti so imeli v postopku voznico kolesa, za katerega je bilo pri preverjanju preko evidenc ugotovljeno, da je le-to beleženo kot ukradeno. Kolo je bilo voznici zaseženo in kasneje vrnjeno lastniku. Zaradi storitve kaznivega dejanja Prikrivanja bo zoper voznico podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

4. 3. 2024 – KRŠITEV NEDOTAKLJIVOSTI STANOVANJA IN ZASEG PREDMETA  
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vikend hišo, pri tem pa sta bila v notranjosti dobljeni in zadržani dve osebi. Ugotovljeno je bilo, da sta osebi, z namenom spanja, v hišo vlomila ter v njej prespala noč, tekom jutra pa sta bila dobljena s strani lastnika. Zaradi kaznivega dejanja Kršitve nedotakljivosti stanovanja bo zoper osebi podana kazenska ovadba. Pri postopku z osebama je bilo prav tako ugotovljeno, da je imel eden izmed njiju v posesti kovinski bokser, kateri je bil zasežen, zoper uporabnika pa bo izveden prekrškovni postopek.

6. 3. 2024 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

7. 3. 2024 – UPORABA PONAREJENEGA NEGOTOVINSKEGA PLAČILNEGA SREDSTVA
Policisti so bili obveščeni o zlorabi kartice za točenje goriva v tujini. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na neugotovljen način prišel do podatkov kartice za točenje goriva in v tujini s podatki kartice plačal gorivo v skupnem znesku 5.700 EUR in s tem oškodoval podjetje, katero je lastnik kartice.

8. 3. 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec preko medmrežja, po telefonu in preko SMS sporočil, z namenom, da bi si pridobil protipravno premoženjsko korist, z lažnim prikazovanjem, da je predstavnik NLB banke ter pod pretvezo, da je potrebno ažurirati podatke TRR, spravil v zmoto oškodovanko in jo v opisanem zapeljal, da je sledila njegovim navodilom, s tem, da jo je po telefonu usmerjal pri izpolnjevanju povezave za spletno banko ter tako prišel do podatkov njenega računa iz katerega je nato pridobil 8.300 EUR protipravne premoženjske koristi.

9. 3. 2024 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila za katero so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti voznici začasno odvzeli njeno vozniško dovoljenje katerega bodo z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

10. 3. 2024 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je storilec z namenom, da bi si pridobil majhno protipravno premoženjsko korist, lažno, preko interneta oglaševal prodajo štirih vstopnic za ogled nogometne tekme in z opisanim oškodovanca zapeljal, da je ta preko spleta storilcu poslal kodo v vrednosti 150 EUR za nakup vstopnic, katerih pa mu storilec ni dostavil. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

*******************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi