Kronika PP Domžale: Med sprehodom našel svoj avto, ki so mu ga ukradli pred časom

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 11. 2022 do 04. 12. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več prometnih nesreč z materialno škodo in voznika osebnega vozila, ki je po nesreči s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Obveščeni so bili o najdbi ukradenega vozila, o tatvini registrskih tablic, padcu občana iz dvignjenega betonskega zidu in o požaru kuhinje v stanovanjski hiši. V postopku so imeli voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja in voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bilo med postopkom ugotovljeno, da ima oseba hujše zdravstvene težave in s tem ni sposobna upravljati vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

28. 11. 2022 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

28. 11. 2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo, ki se je zgodila med voznikom in voznico osebnega avtomobila. Vzrok nesreče je bila vožnja na prekratki varnostni razdalji voznika osebnega avtomobila, ki je po nesreči s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovanki. Voznik osebnega avtomobila je bil naknadno izsleden, v postopku pa je bilo ugotovljeno, da je v času nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v skupni višini cca. 200 EUR.

29. 11. 2022 – ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi opisanega so policisti vozilo vozniku zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

1. 12. 2022 – PROMETNA NESREČA Z MATERIALNO ŠKODO
Policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Voznik je zaradi vožnje vozila z neprilagojeno hitrostjo v ostrem ovinku zapeljal s ceste ter trčil v prometni znak. V prometni nesreči ni bil poškodovan nihče.

1. 12. 2022 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC
V banki so uslužbenci pri štetju izkupička gospodarske družbe izločili bankovec za 50 EUR, saj so posumili, da je bankovec ponarejen. Sporni bankovec je bil unovčen pri nakupu artiklov v prodajalni v Ljubljani. Bankovec je bil zasežen, opravljena pa bo ekspertiza.

02.12.2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči voznice kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznica kolesa zaradi vožnje preblizu roba vozišča izgubila nadzor nad kolesom in padla ter se pri tem lažje poškodovala. S kraja nesreče je bila odpeljana z reševalnim vozilom. Voznici kolesa bo naknadno izdan plačilni nalog.

03.12.2022 – NAJDENO UKRADENO VOZILO
Policisti so bili obveščeni o najdbi ukradenega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik vozila med sprehodom našel svoje vozilo, katerega je pred časom prijavil kot odtujenega. Na kraju najdbe je bil opravljen ogled, po končanem ogledu pa je bilo vozilo vrnjeno lastniku. Policisti v zvezi najdbe nadaljujejo z delom.

03.12.2022 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bil, da je neznanec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil obe registrski tablici in s tem lastnika oškodoval za 40 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

03.12.2022 – NEZGODA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o padcu občana iz dvignjenega betonskega zidu. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba med stanjem na zidu izgubila ravnotežje in padla iz višine 1.20m ter se pri tem poškodovala po glavi. Poškodovani je zadobil hude telesne poškodbe in je bil s kraja odpeljan v nadaljnjo obravnavo v KC Ljubljana. Elementi kaznivega dejanja na kraju niso bili ugotovljeni.

04.12.2022 – ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bilo med postopkom ugotovljeno, da ima oseba hujše zdravstvene težave in s tem ni sposobna upravljati vozila. Zaradi slednjega je bilo na kraj klicano reševalno vozilo s katerim je bila odpeljana v zdravstveno ustanovo. Voznici je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, napisan pa bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

04.12.2022 – POŽAR V STANOVANJSKI HIŠI, POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti so bili obveščeni o požaru kuhinje v stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je lastnik hiše po končani pripravi kosila pozabil ugasniti plinski kuhalnik zaradi česar se je vnelo olje. Pri tem je pogorela celotna kuhinja, nastala pa je materialna škoda za okoli 15.000 EUR. V dogodku ni bil nihče telesno poškodovan. Požar so pogasili gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole. Zoper lastnika bo napisana kazenska ovadba zaradi KD Povzročitve splošne nevarnosti.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi