Kronika PP Domžale: Med pospravljanjem kozolca našel ročne bombe

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 5. 2022 do 15. 5. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali tatvino kolesa, opravili so hišno preiskavo pri osumljeni osebi, ter pri tem zasegli več različnih tablet. Obveščeni so bili o najdbi ročne bombe, o prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom, ter o poskusu drzne tatvine. V bližino stanovanjske hiše so se z vozilom pripeljale 4 neznane osebe, eden je pristopil do lastnice hiše in se predstavil kot delavec elektro podjetja. Lastnica je zaznala, da se po hiši sprehaja še nekdo in neznancu dejala, da bo obvestila policijo. Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. S strani dveh državljanov Ukrajine so policisti prejeli namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

9. 5. 2022 – TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini štirikolesnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je storilec odtujil otroški štirikolesnik, varilni aparat in zabojnike za smeti. S tem dejanjem je storilec oškodoval lastnika za okoli 800 EUR.

9. 5. 2022 – PODAJA NAMERE ZA ZAČASNO ZAŠČITO RAZSELJENIH OSEB
Na policijsko postajo sta prišla drž. Ukrajine in zaradi vojnih razmer v matični državi podala namero za začasno zaščito razseljenih oseb. Izpolnjeni so bili vsi formularji, ki so bili predani v odločitev pristojnim službam.

9. 5. 2022 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o tatvini denarja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je osumljenka na posebno drzen način izvršila tatvino denarnice z vsebino, saj je izkoristila nepazljivost oškodovanca, ki se je medtem pogovarjal z drugimi gosti in izvršila tatvino njegove denarnice, ter zapustila lokal. S tem dejanjem je osumljenka oškodovala oškodovanca za okoli 2010 EUR.

10. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči med osebnim in tovornim vozilom v kateri sta se poškodovali dve osebi. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika tovornega vozila. Nastala je materialna škoda za okoli 1.500 EUR. V prometni nesreči sta se lažje poškodovala sopotnica v osebnem vozilu, ki bo sama naknadno iskala zdravniško pomoč in voznik tovornega vozila, ki zdravniške pomoči ne bo iskal. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

10. 5. 2022 – POSKUS DRZNE TATVINE
Policisti so bili obveščeni o poskusu drzne tatvine. Ugotovljeno je bilo, da so se v bližino stanovanjske hiše z vozilom pripeljale 4 neznane osebe med katerimi je eden pristopil do lastnice hiše in se predstavil kot delavec elektro podjetja. Med pogovorom v notranjosti hiše je lastnica zaznala, da se po hiši sprehaja še nekdo, zato je neznancu dejala, da bo obvestila policijo zaradi česar so se neznane osebe s kraja odpeljale. Odtujenega ni bilo ničesar.

10. 5. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh osebnih vozil v kateri so se poškodovale tri osebe. Na kraju so policisti ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega avtomobila. Nastala je materialna škoda za okoli 1.600 EUR. V prometni nesreči so se lažje poškodovale tri osebe (dve s kraja odpeljani z reševalnim vozilom) ena pa bo sama naknadno iskala zdravniško. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

11. 5. 2022 – HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so na podlagi zbranih obvestil in odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo pri osumljeni osebi ter pri tem zasegli več različnih tablet za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo ter mobilne aparate oz. njihove dele. Podana bo kazenska ovadba na pristojno sodišče.

13. 5. 2022 – NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO
Policisti so bili obveščeni o najdbi ročne bombe, katero je med pospravljanjem kozolca ob stanovanjski hiši našel lastnik. Na kraj najdbe sta prišla tudi policista z oddelka za protibombno zaščito, ki sta najden predmet –ročno bombo M-75 odnesla in bo kasneje kontrolirano uničena. Istega dne je policiste isti prijavitelj obvestil o najdbi še dveh ročnih bomb M-75, za katere sta prav tako poskrbela policista protibombne zaščite.

13. 5. 2022 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo na podlagi 23. čl. ZPrCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Odvzeto mu je bilo tudi neveljavno vozniško dovoljenje, s katerim se je kršitelj izkazal policistu. V postopku je bilo ugotovljeno tudi, da je kršitelj vozilo vozil pod vplivom alkohola. Zoper kršitelja bodo policisti na pristojno sodišče napisali obdolžilni predlog.

14. 5. 2022 – VLOM V PODJETJE
Storilci so v okolici Domžal vlomili na ograjeno dvorišče podjetja, kjer iz zunanjega skladišča izvršil tatvino petih kolutov, na katerih je bilo skupno 2000 metrov namenjene za talno ogrevanje. Z navedenim so oškodovali podjetje v znesku okoli 3.000 eur.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, pomočnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi