Kronika PP Domžale: Med popivanjem ga je udaril po glavi

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 8. 2020 do 23. 8. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali dva vloma ter en poskus vloma, kršenje javnega reda in miru, tatvino, začasno odvzeli dva vozniška dovoljenja ter posredovali pri treh prometnih nesrečah. V eni od teh je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem pasu. Na kraju so policisti ugotovili, da je povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje. Skupna materialna škoda znaša okoli 28.000 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

17. 8. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi vhodna vrata  vlomil  v  stanovanjsko  hišo,  iz  katere  pa ni ničesar odtujil. Z opisanim  dejanjem  je  neznani  storilec lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 8. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno  je  bilo,  da sta bila v prometni nesreči udeležena dva osebna avtomobila.  Do  prometne  nesreče  je  prišlo zaradi nepravilnega premika. Skupna  materialna  škoda  na  vozilih  znaša okoli 1.300 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

17. 8. 2020 – KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti  so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Ugotovljeno je bilo,  da  je kršitelj kršil javni red in mir z glasno glasbo, zaradi česar so mu policisti na kraju izdali plačilni nalog.

17. 8. 2020 – LAHKA TELESNA POŠKODBA
Policisti so bili obveščeni o pretepu na javnem kraju. Ugotovljeno je bilo, da sta se med popivanjem na javnem kraju sprli dve osebi, pri čemer je ena oseba z  nevarnim  predmetom  po  glavi  udarila drugo in jo lahko telesno poškodovala. Policisti bodo zoper osumljenega napisali kazensko ovadbo.

19. 8. 2020 – TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec  v  času med 18.08.2020 in 19.08.2020 izpred stanovanjske hiše odtujil zaklenjeno moško kolo. Materialna škoda znaša za okoli 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

19. 8. 2020 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  s  primernim  orodjem,  na  vzvod,  skozi kopalniško  okno  vlomil v notranjost hiše in iz notranjosti odtujil senzor za  luči.  Materialna  škoda  znaša  cca.  150  EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2020 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE, ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči – samoudeležbi voznika motornega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je voznik motornega kolesa zaradi neprilagojene  hitrosti  izgubil oblast nad vozilom in padel po tleh ter se pri tem tudi poškodoval (lahke telesne poškodbe). Materialna škoda znaša za okoli 500 EUR. Med postopkom so policisti vozniku zasegli tudi neznano snov za  katero  se  sumi,  da gre za prepovedano drogo. Ker je obstajal sum, da voznik  vozi  motorno  kolo  pod  vplivom prepovedne droge oz. psihoaktivne snovi,  mu  je  bil  odrejen strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, policisti pa zoper voznika napišejo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 8. 2020 – POSKUS VLOMA V OBJEKT
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v župnišče. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, skozi pritlično okno vlomil v notranjost  župnišča,  kjer  je  pregledal pisarn, nato pa kraj zapustil brez,  da  bi  karkoli  odtujil. Materialna škoda znaša za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 8. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznico osebnega avtomobila, katera je le tega  vozila  brez  veljavnega  vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo voznici na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in s pogodbeno avto vleko  odpeljano  v  hrambo. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 8. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem  voznem  pasu. Skupna materialna škoda na vozilih znaša za okoli 28.000  EUR.  Na  kraju  je  bilo prav tako ugotovljeno, da je povzročitelj prometne  nesreče  vozil  pod  vplivom  alkohola,  zaradi  česar mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno sodišče. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan.

22. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

22. 8. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  kršitelja,  kateremu  so  zasegli manjšo količino  snov,  za  katero  se  sumi,  da  gre za prepovedano drogo. Zoper kršitelja  bodo  policisti  uvedli  hitri  postopek  z  izdajo  odločbe pri prekrškovnem organu.

22. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil  pod  vplivom  alkohola.  Vozniku  so policisti začasno odvzeli njegovo  vozniško  dovoljenje  katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021
Novo  šolsko  leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število  otrok.  Zagotavljanje  varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi  ena  ključnih  nalog  policije.  V  skladu  z usmeritvami na področju zagotavljanja  varnosti  cestnega  prometa  bomo  policisti  tudi  letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob  šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti,  še  toliko  večja,  saj  predvsem  prvošolčki  še  ne  poznajo  vseh nevarnosti,  s  katerimi  se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu.  Prav  tako  velja  omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob  tem  nagovarjamo  starše,  da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno  vlogo  pri  učenju  in  ozaveščanju  o  obnašanju v prometu vašega otroka,  ostale  voznike  v  cestnem  prometu  pa  posebej  opozarjamo,  da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na  šolskih  poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem  prometu,  saj  lahko  le  skupaj  naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU
Voznike  opozarjamo,  da  bo  policija  vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju  uporabe  tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano  kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez  nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka  za  žvečenje  in  tobaka  za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb,  mlajših  od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma  uporablja  tobak,  tobačne  izdelke  in  povezane  izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19
Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi