Kronika PP Domžale: Med obiskom mu je iz spalnice ukradel kuverto z gotovino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 5. 4. 2021 do 11. 4. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo. Policisti so obravnavali tudi več tatvin, med drugim tatvino osebnega vozila znamke Mitsubishi Carisma, letnik 1998. Prav tako so policisti obravnavali drzno tatvino. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do oškodovanca prišel neznanec, ki je vstopil v hišo in ga med pogovorom zamotil, ter mu iz spalnice odtujil pisemsko ovojnico s 1.000 EUR gotovine. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

5. 4. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti na podlagi 23. člena ZPRCP vozniku zasegli njegov osebni avtomobil, prav tako bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 4. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

6. 4. 2021 – TATVINA AVTOMOBILSKIH KATALIZATORJEV
Policisti so bili obveščeni o tatvini avtomobilskih katalizatorjev. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dveh parkiranih osebnih avtomobilov izvršil tatvino katalizatorjev in s tem lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

6. 4. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izpred stanovanjske hiše izvršil tatvino črnega električnega kolesa znamke KTM z nameščenim otroškim stolčkom znamke Thule in s tem lastnico oškodoval za okoli 3.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 4. 2021 – TATVINA KOVINSKIH SUROVIN
Policisti so bili obveščeni o tatvini kovinskih surovin. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz dvorišča podjetja izvršil tatvino sedmih zabojev s kovinskimi surovinami – mesing in s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 4. 2021 – DRZNA TATVINA IZ STANOVANJSKE HIŠE
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je do oškodovanca prišel neznanec, ki je vstopil v hišo in ga med pogovorom zamotil, ter mu iz spalnice odtujil pisemsko ovojnico s 1.000 EUR gotovine. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 4. 2021 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča odtujil tam parkiran neregistriran srebrn osebni avtomobil znamke Mitsubishi Carisma, letnik 1998. Z navedenim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10. 4. 2021 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec razbil steklo parkiranega vozila in tako prišel v notranjost vozila kjer je odprl pokrov motorja in nato izvršil tatvino krmilnika motorja, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi