Kronika PP Domžale: Med košnjo trave našel neeksplodirano sredstvo, občanka razgrajala v lokalu

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 13. 6. 2022 do 19. 6. 2022

Domžalski policisti so v minulem tednu obravnavali odtujitev skiroja, opravili so hišno preiskavo, imeli v postopku kršitelja, ki je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge ter voznico osebnega vozila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Obveščeni so bili o delovni nezgodi, razgrajanju močno vinjene ženske v enem izmed lokalov, nasilju v družini, najdbi signalne bombe v enem izmed podjetij in o tem, da je občan med košnjo trave našel neeksplodirano sredstvo, ki se je nahajalo v gozdu. Na kraju so ugotovili, da gre za topovsko granato, ki je glede na stanje v gozdu ležala več let. Bombni tehniki so granato odstranili. Strokovno bo uničena. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

13. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri osebi. Pri preiskavi so policisti osebi zasegli večjo količino sadik rastline, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo. Sadike bodo poslane v analizo in v primeru pozitivne analize bodo policisti zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu, prav tako bodo o opisanem obveščali sodišče.

13. 6. 2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imel v posesti manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti kršitelju zasegli, zaseženo pa bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

14. 6. 2022– VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA PO 23. ČLENU ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega vozila, za katero je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo na podlagi 23. čl. ZPrCP zaseženo vozilo in odvzete registrske tablice. Zoper kršiteljico bodo policisti na pristojno sodišče napisali obdolžilni predlog.

16.6.2022 TATVINA SKIROJA
Policisti so bili s strani oškodovanca obveščeni, da je neznani storilec odtujil skiro. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

17.06.2022 – DELOVNA NEZGODA S TELESNO POŠKODBO
Policisti so bili obveščeni o delovni nezgodi v enem izmed podjetij. Ugotovljeno je bilo, da se je oseba pri delu na krožni žagi porezal po roki, se lažje poškodoval in bil odpeljan na Urgentni blok KC, kjer je bil primerno oskrbljen. Policisti so pri zbiranju obvestil ugotovili odgovornost odgovorne in pravne osebe, zaradi česar bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

17.06.2022 – NAJDENA SIGNALNA VADBENA BOMBA
Policisti so bili obveščeni o najdbi signalne bombe v enem izmed podjetij. Ugotovljeno je bilo, da gre za vadbeno signalno bombo ameriške izdelave, ki pa ni bila aktivna oz. ni predstavljala nevarnosti za okolico. Na kraj je bil klican bombni tehnik, kateri je eksplozivno telo odstranil in ga kasneje tudi strokovno uničil.

17.06.2022 – NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je oče izvajal nasilje nad družinskim članom. Zaradi slednjega je bil sprejet zapisnik v zvezi KD Nasilja v družini, storilcu pa je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja po 60 čl. ZNPPOL, kateri je bil s strani pristojnega sodišča potrjen in podaljšan na 15 dni.

18.06.2022 – INTERVENCIJA POLICIJE, ASISTENCA ZDRAVSTVENEMU OSEBJU
Policisti so bili obveščeni, da v enem izmed lokalov razgraja močno vinjena ženska. Ob prihodu na kraj je ženska z vpitjem, žaljenjem in nedostojnim vedenjem kljub opozorilom policistov nadaljevala, zato ji je bilo odrejeno pridržanje do iztreznitve. Zaradi močne vinjenosti je ženska izgubila zavest in nato ob ponovnem zavedanju povedala, da je poleg alkohola zaužila tudi drogo zaradi česar je bilo na kraj klicano reševalno vozilo, s katerim je bila nato v spremstvu policistov odpeljana na zdravljenje v UKC Ljubljana. Pridržanje je bilo zaradi tega zaključeno. Zaradi kršitev je bil kršiteljici izdan plačilni nalog.

19.06.2022 – NAJDENO NEEKSPLODIRANO SREDSTVO
Policisti smo bili obveščeni, da je občan med košnjo trave našel neeksplodirano sredstvo, ki se je nahajalo v gozdu. Policisti so na kraju ugotovili, da gre za topovsko granato, ki je glede na stanje v gozdu ležala več let. Na kraju so bombni tehniki granato odstranili in bo strokovno uničena.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik PP, višji policijski inšpektor II

 

Tagi