Kronika PP Domžale: Med kontrolo cestnega prometa pri vozniku našli pištolo, pri sovozniku pa prepovedane droge

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 7. 2023 do 16. 7. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, v postopku pa so imeli tudi voznico osebnega vozila in voznika tovornega vozila, ki sta vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti obema zasegli vozili ter ju odpeljali v hrambo, v nadaljevanju pa ju čaka še srečanje pri sodniku. Policisti imeli pri kontroli cestnega prometa v postopku voznika, pri katerem so našli pištolo, ki so jo nato zasegli, pri njegovem sopotniku pa so našli tablete, ki ni bil upravičen do njih. Slednje so mu bile zasežene in poslane v analizo. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

11. 7. 2023 – VLOM V GARAŽO
Storilec je preko noči skozi vrata, katera je odprl s silo na vzvod, vstopil v notranjost prostora, od koder je odtujil črno cestno kolo znamke Triban, tipa RC 500, ser. št. 1892375. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 700 eur.

11. 7. 2023 – TATVINA KOLESA
Storilec je preko noči iz odklenjene garaže črno-sivo treking kolo znamke Elan, tipa Calmer 28 Gent, ser. št. 21006570193, z dejanjem pa lastnika olajšal za okoli 500 eur.

11. 7. 2023 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila, za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega so policisti vozniku tovorno vozilo zasegli in ga odpeljali v hrambo. Kršitelja čaka srečanje pri sodniku, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog.

11. 7. 2023 – TATVINA KOLESA
Storilec je v dopoldanskem času pristopil do temnega sivega ženskega mestnega električnega kolesa znamke Kalkhoff, tipa Endeavour 3.B Move 28 Vagues 2021, neznanih ser. Številk, na katerem je bial nameščena potovalna torba B-Twin. Navedeno kolo je storilec odtujil, lastnika pa oškodoval za okoli 1.500 eur.

12. 7. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE IN PIŠTOLE
Policisti so imeli pri kontroli cestnega prometa v postopku voznika, pri katerem so našli pištolo. Omenjeni predmet so policisti zasegli, zoper kršitelja pa bo izveden ustrezen ukrep, glede na kategorizacijo orožja. Prav tako so pri njegovem sopotniku našli tablete, ker imetnik ni bil upravičen do njih, so mu bile zasežene in bodo poslane v analizo. Zoper kršitelja bo izveden hitri postopek z izdajo odločbe.

14.7.2023 – VLOM V OSEBNA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o vlomih v osebna avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec v različnih časih pristopil do dveh parkiranih in zaklenjenih osebnih avtomobilov in z razbijanjem stekla na voznikovih vratih vlomil v notranjost ter odtujil vredne predmete ter s tem oškodoval oba lastnika za okoli 1.100 eur.

14.7.2023 – VLOM V DELAVNICO
Policisti so bili obveščeni o vlomi v delavnico fakultete. Ugotovljeno je bilo, da je storilec tekom noči neovirano pristopil do delavnice in z neznanim orodjem, na vzvod, odprl okno in ga pri tem razbil, ter pri slednjem napravil za okoli 500 EUR materialne škode. Na opisani način je prišel v notranjost, kjer je s primernim orodjem, na vzvod, odprl še vhodna vrata delavnice in pri slednjem napravil še za okoli 1.000 EUR materialne škode. Storilec je nato iz delavnice odtujil več kosov različnega orodja ter pri tem oškodoval lastnike za okoli 7.400 eur.

14.7.2023 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec neovirano pristopil do vhodnih vrat stanovanja v prvem nadstropju stanovanjske hiše, kjer je s primernim orodjem zvrtal ključavnico vhodnih vrat ter tako vstopil v notranjost, katero je pregledal, vendar ni ničesar odtujil in kraj zapustil. Materialna škoda znaša okoli 500 eur.

15.7.2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči vstopil na dvorišče stanovanjske hiše in pristopil do tam postavljene vrtne lope. Odklenil je ključavnico vhodnih vrat lope in tako vstopil v njeno notranjost iz katere je odtujil več kosov različnega orodja. Materialna škoda znaša skupno okoli 6.000 eur.

15.7.2023 – ZASEG OSEBNEGA AVOTOMOBILA ZARADI KRŠITVE ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, za katero je bilo ugotovljeno, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega ji je bilo vozilo odvzeto in odpeljano v hrambo. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na sodišče.

15.7.2023 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec tekom noči neovirano pristopil do vrtne lope, kjer je preščipnil ključavnico obešanko in tako vlomil v notranjost iz koder je odtujil gorsko kolo znamke Ghost, črne barve. Materialna škoda znaša za okoli 510 eur.

15.7.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo stekleno posodico z neznano posušeno rastlino zelene barve, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja izdana odločba v hitrem postopku.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir načelnik policijske postaje višji policijski inšpektor II

 

Tagi