Kronika PP Domžale: Kršitelj ukrepov udaril prodajalca, spor in pretep dveh občanov

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 29. 3. 2021 do 4. 4. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med regijami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo. V zvezi z neupoštevanjem covid ukrepov, so bili policisti obveščeni, da je na območju okolice Domžal moški prišel v prodajalno, pri tem pa ni upošteval vrstnega reda pri vstopanju, prav tako ni imel nameščene zaščitne maske. Po opozorilu zaposlenih v prodajalni se je moški razburil ter udaril zaposlenega nakar je kraj zapustil. Policisti so morali intervenirati tudi zaradi spora in pretepa dveh občanov, zaradi česar je eden od njiju zadobil lahke telesne poškodbe. Ker se slednji na kraju pričel agresivno vesti in z glavo zaletavati v zid objekta, so bila zaradi suma samopoškodovanja na kraju zoper njega uporabljena prisilna sredstva. Občan je bil v nadaljevanju z reševalnim vozilom ob spremstvu policije prepeljan v UKC Ljubljana. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 3. 2021 – TATVINA GORIVA IZ REZERVOARJA TOVORNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva iz rezervoarja tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil okoli 350 litrov goriva in s tem oškodoval pravno osebo za okoli 420 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 3. 2021 – IZREDNI TEHNIČNI PREGLED
Policisti so imeli v postopku voznika kolesa z motorjem. V postopku je za KZM obstajal sum, da je predelan, zaradi česar je bil za KZM odrejen izredni tehnični pregled. Tehnični pregled je bil opravljen v pristojni izpostavi, pri tem pa je bilo potrjeno, da je KZM predelan. Policisti so vozniku izdali plačilni nalog in mu proti Potrdilu odvzeli reg. tablico KZM-ja in prometno dovoljenje.

31. 3. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

3. 4. 2021 – INTERVENCIJA IN KRŠITEV ODLOKA
V prodajalno na območju Domžal oz. okolice je prišel moški, ki ni upošteval vrstnega reda pri vstopanju v prodajalno prav tako pa ni imel nameščene zaščitne maske. Po opozorilu zaposlenih v prodajalni se je moški razburil ter udaril zaposlenega nakar je kraj zapustil. Ko bo kršitelj izsleden, mu bodo policisti izdali plačilni nalog.

3. 4. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

4. 4. 2021 – INTERVENCIJA IN KRŠITEV ODLOKA TER UPORABA PRISILNIH SREDSTEV
Policisti so bili obveščeni o pretepu dveh oseb. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta se dva občana sprla in stepla, pri čemur je eden od njiju zadobil lahke telesne poškodbe. Le-ta pa se je na kraju pričel agresivno vest in se je z glavo zaletaval v zid objekta, zaradi česar so bila zoper njega, zaradi suma samopoškodovanja, na kraju uporabljena prisilna sredstva, z reševalnim vozilom pa je bil nato v spremstvu policije odpeljal v UKC Ljubljana. Policisti so na kraju obema kršiteljema zaradi kršitve javnega reda in miru ter zaradi kršitve odloka o nalezljivih boleznih izdali plačilni nalog.

VEČ KRŠITEV ZAKONA O NALEZLJIVIH BOLEZNIH
Policisti so beležili več kršitev zakona o nalezljivih boleznih (neuporaba zaščitnih mask, prehajanje med regijami, kršitev omejitev gibanja in zbiranja …), za kar so kršitelje opozorili oziroma jim izdali plačilne naloge s predpisano globo.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Počasi se začenja motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujejo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, komandir policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi