Kronika PP Domžale: Kaznivo dejanje prikrivanja

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 19. februarja 2024 do 25. februarja 2024

Domžalski policisti so bili minuli teden obveščeni o tatvini koles, poškodbi dveh reševalnih vozil, poskusu vloma, nasilju v družini, zasegu prepovedane droge, prometni nesreči, požaru. Policisti so imeli v postopku osebi, ki sta imeli v vozilu več različnih predmetom in oblačil višjega cenovnega razreda, za katere je bilo ugotovljeno, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj. Vsi predmeti so bili zaseženi in bodo naknadno vrnjeni lastnikom. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

19.2.2024 – TATVINA KOLESA Z MOTORJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano zaklenjeno in registrirano kolo z motrojem znamke Piaggio Gilerra Typhon 50 in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 900 EUR.

19.2.2024 – POŠKODVANJE DVEH REŠEVALNIH VOZIL
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju dveh reševalnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je znani storilec s silo telesa poškodoval dve parkirani reševalni vozili in z opisanim zdravstveno ustanovo oškodoval za okoli 400 EUR.

19.2.2024 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti smo bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci zvonili na vhodna vrata stanovanjske hiše in tako zamotili stanovalko, da je eden izmed njih z neznanim predmetom na vzvod vlomil skozi okno, vendar je od dejanja odstopil, in je ostalo pri poskusu vloma. Policisti nadaljujejo z zbiranjm obvestil.

19.2.2024 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz zaklenjene vrtne lope ob stanovanjski hiši, katera vrata si je odklenil s ključem, ki ga je tam tudi našel, odtujil gorsko kolo znamke Trek, črne barve in z opisanim lastnico oškodoval za okoli 4500 EUR.

20.2.2024 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE DO PRIVODA K PREISKOVALNEMU SODNIKU
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Zaradi teže dejanja je bilo storilcu odrejeno pridržanje in je bil priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper storilca izrekel ukrep sodne prepovedi približevanja

21.2.224 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi odvzeta in bo poslana v  nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

21.2.2024 – PROMETNA NESREČA I KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ZAČASEN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti enega izmed udeležencev. Nastala je materialna škoda na vozilih za okoli 2000 EUR. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil vozilo pod vplivom alkohola, zaradi česar mu je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Povzročitelju prometne nesreče je bil na kraju izdan plačilni nalog.

22.2.224 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi odvzeta in bo poslana v  nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

22.2.2024 – POŽAR V KLETI STANOVANJSKE STAVBE
Policisti so bili obveščeni o požaru v starejši stanovanjski stavbi. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v kletnih prostorih zakuril kavč. Policisti so opravili ogled, zavarovali sledi in nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22.2.2024 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU IN DOBLJENI STORILCI
Policisti so bili obveščeni o tatvini večje količini goriva, storilci pa so se s kraja odpeljali v smeri Ljubljani. Policisti so vozilo zaustavili, prijeli storilce in zasegli odtujeno gorivo, ki bo naknadno vrnjeno lastniku. Policisti pa bodo zoper storilca na pristojno Okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

23.2.2024 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v hišo, kjer je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost hiše skozi kletna vrata, jo pregledal in odtujil večjo količino gotovine in zlatnine ter s tem lastnika oškodoval za okoli 16.000 EUR.

24.2.2024 – NASILJE V DRUŽINI, PRIDRŽANJE IN PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti smo bili obveščeni o kaznivem dejanju Nasilja v družini. Ugotovljeno je bilo, da je bivši izven zakonski partner izvajal fizično in psihično nasilje nad svojo bivšo izven zakonsko partnerko ter jo spravljal v podrejen položaj. Zaradi predhodnih obravnav policije je bilo storilcu odrejeno pridržanje s privedbo na pristojno sodišče, katero mu je po obravnavi izreklo sodno prepoved približevanja.

24.2.2024 – VOŽNJA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ZASEG VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi slednjega mu je bilo zasežen osebni avtomobil, zoper kršitelja pa bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25.2.2024 – PROMETNA NESREČA S TELESNO POŠKODBO
Policisti smo bili obveščeni, da je voznik kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad kolesom, padel po tleh in se poškodoval. S kraja je bil odpeljan v nadaljnjo oskrbo v UBKC. Zoper kršitelja bo naknadno izdan plačilni nalog.

25.02.2024 – PRIJETI OSEBI, KAZNIVO DEJANJE PRIKRIVANJA
Policisti so imeli v postopku osebi, ki sta imeli v vozilu več različnih predmetom in oblačil višjega cenovnega razreda, za katere je bilo ugotovljeno, da izvirajo iz drugih kaznivih dejanj. Vsi predmeti so bili zaseženi in bodo naknadno vrnjeni lastnikom. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da ima eden izmed oseb veljaven ukrep zavrnitve vstopa v Republiko Slovenijo, zaradi česar je bil predan policistom v Center za tujce in bo iz območja RS v zakonitem roku odstranjen.

**********************************************************
OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin in vlomov. Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih za zavarovanje svojega premoženja (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, odstranitev vrednejših vozil iz vozila, itd). Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi