Kronika PP Domžale: Iz zavarovanega parkirišča ukradli avto, z granitno kocko rabil steklo lokala

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 9. 2021 do 26. 9. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več poskusov vloma in vlom, prometno nesrečo ter več tatvin. V enem primeru so bili policisti obveščeni o tatvini neregistriranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zavarovanega parkirišča odtujil avtomobil Citroen Berlingo, sive barve. S tem ravnanjem je bil lastnik oškodovan za okoli 700€. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V LOKAL
Policisti so bili obveščeni o poškodovanem steklu na enem izmed lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z granitno kocko razbil steklo lokala in tako vstopil v notranjost, kjer je z granitno kocko razbil tudi vrata  hladilnika, vendar je nato ne da bi karkoli odtujil kraj zapustil. Materialna škoda znaša cca. 2.000 EUR. Policisti  v  zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 9. 2021 – VLOM V KOLESARNICO IN TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o vlomu v kolesarnico. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata kolesarnice ter tako prišel v notranjost, od koder je izvršil tatvino dveh moških gorskih  koles in sicer kolo, modro bele barve, FUJI ROUBAIX 3.0 in kolo, modro črne barve, GIANT TALON. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.050  EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata terase stanovanjske hiše in tako prišel v notranjost, od koder pa je bil s strani  stanovalca prepoden in je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2021 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. v kateri so bili udeleženi voznik osebnega avtomobila, voznik kolesa z motorjem in kolesar. V nesreči sta voznik kolesa z motorjem in kolesar padla po vozišču in se poškodovala, zaradi česar sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UBKC. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja s strani voznika osebnega avtomobila, kateremu so policisti zaradi kršitev ZPrCP izdali plačilni nalog. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 1.000 EUR.

23. 9. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani storilec izpod nadstreška pri stanovanjski hiši izvršil tatvino dveh moških gorskih koles in sicer gorskega kolesa znamke KMT, oranžne barve  in  Kilimanjaro, bele barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

24. 9. 2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini neregistriranega osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz zavarovanega parkirišča odtujil tam parkiran, neregistriran, osebni avtomobil Citroen Berlingo, sive  barve. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 700 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti drsna vrata terase stanovanjske hiše in tako skušal priti v notranjost, kar pa  mu ni uspelo in je dejanje ostalo pri poskusu. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles iz garaže stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec  iz odklenjene garaže stanovanjske hiše izvršil tatvino koles in sicer trecking kolo znamke Giant, Roam, sivo-črne barve, cestno kolo znamke Giant, rdeče-črne barve in cestno kolo znamke Cube, Nuroad Race. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljuje z zbiranjem obvestil.

26. 9. 2021 – ZASEGA PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku dva kršitelja, katera sta imela v posesti manjšo količino prepovedane droge.  Policisti bodo zoper oba kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku pri prekrškovnem organu.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Komentarji uporabnikov
Tagi