Kronika PP Domžale: Iz trgovine odnesel kovinski zabojnik z denarjem

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9. 8. 2021 do 15. 8. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, med drugim tudi tatvino odklenjenega kovinskega zabojnika z denarjem iz pisarne trgovine. Policisti so obravnavali tudi dve prometni nesreči, v enem primeru je povzročitelj s kraja nesreče pobegnil. V hišni preiskavi, ki so jo policisti opravili na podlagi odredbe sodišča, so policisti kršitelju zasegli pištolo in naboje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO TUJCA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo tujca. Ugotovljeno je bilo, da je tuji državljan zaradi izsiljevanja prednosti v križišču zaprl pot voznici osebnega avtomobila in je posledično med njima prišlo do trčenja. Tuji državljan je na kraju tožil po bolečinah zaradi česar je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC na pregled. Tuji državljan je bil na kraju mandatno kaznovan in je globo poravnal na kraju. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 10.000 EUR.

11. 8. 2021 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odprtega dvorišča stanovanjske hiše odtujil tam parkirano kolo Scott, Aspect 760 in kolesarsko čelado. Z opisanim je neznani storilec lastnico oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2021 – TATVINA KOVINSKEGA ZABOJNIKA Z DENARJEM
Policisti so bili obveščeni o tatvini kovinskega zabojnika z denarjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z mize pisarne trgovine odtujil odklenjen kovinski zabojnik z denarjem. Z opisanim je neznani storilec podjetje oškodoval za okoli 4.600 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 8. 2021 – OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so policisti našli pištolo in naboje, kar so tudi zasegli. Zaseženo bodo policisti poslali v analizo, saj obstaja sum, da gre za strelivo in orožje, katerega posest je prepovedana. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

12. 8. 2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim predmetom razbil steklo prednjih desnih vrat parkiranega osebnega avtomobila in iz notranjosti odtujil električno kolo Xiaomi, M365. Z opisanim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12. 8. 2021 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim primernim orodjem, na vzvod, odprl prednja leva vrata na parkiranem osebnem avtomobilu in iz notranjosti odtujil bančno kartico in kartico trgovine. Z odtujeno bančno kartico je nato neznani storilec na bankomatu večkrat neuspešno poskušal dvigniti denar. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13. 8. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika tovornega vozila za katerega je bilo v postopku ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

14. 8. 2021 – TATVINA KONTAKTNEGA KLJUČA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil kontaktni ključ osebnega avtomobila, katerega je imela odloženega v neposredni bližini. Materialna škoda znaša 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

14. 8. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči i. kategorije s pobegom. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik z neznanim vozil trčil v pravilno parkirano vozilo ter pri tem lastnika vozila oškodoval za 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom in zoper voznika ustrezno ukrepajo.

15. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem in na vzvod poizkušal vlomiti v hišo skozi pritlično okno, vendar je nato od dejanja odstopil in kraj zapustil. Materialna škoda znaša 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15.08.2021 – OBSTAL V DVIGALU ZGRADBE
Policisti so bili obveščeni, da je v dvigalu ene izmed zgradb obstala oseba. Na kraj so bili napoteni gasilci CZR Domžale, ki so osebo nepoškodovano iz dvigala tudi dobili. Dvigalo se je zaustavilo iz neznanega razloga.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Tagi