Kronika PP Domžale: Iz trgovine odnesel dva sefa

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 3. 8. 2020 do 9. 8. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov, zasegov prepovedanih drog, udar strele ter začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, katerega je vozil pod vplivom alkohola ter prepovedanih drog. Vozniku so policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje.  Pretekli teden se je zgodil tudi vlom v trgovski objekt Tuš v Moravčah. Storilec je na nezakonit način vstopil v notranjost objekta in odtujil dva sefa. S tem dejanjem je trgovsko družbo oškodoval za okoli 10.000 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

3. 8. 2020 – UDAR STRELE
Policisti so bili obveščeni, da je zaradi udara strele prišlo do požara na stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo, da je zaradi udara strele prišlo do požara na izolaciji ostrešja stanovanjske hiše. Policisti bodo o opisanem s Poročilom obvestili pristojno državno tožilstvo.

4. 8. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega  vozil pod vplivom alkohola. V postopku z voznikom je bilo ugotovljeno tudi, da je voznik pod vplivom prepovedanih drog, zaradi česar je bil vozniku odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

4. 8. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino prepovedane droge. O postopku z mladoletno kršiteljico so policisti obvestili zakonito zastopnico mladoletnice, ter jo seznanili, da bodo zoper mladoletnico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

5. 8. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršiteljico, kateri so zasegli manjšo količino  prepovedane droge. Zoper kršiteljico bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

6. 8. 2020 – VLOM V GARAŽO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v garažo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod, skozi okno garaže, vlomil v notranjost le te in iz notranjosti odtujil tri tračne brusilke Makita in ročno krožno žago Bosch. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 100 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

7. 8. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil.  Z  navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 500 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2020 – TATVINA DENARJA
Policisti so bili obveščeni, da je neznani storilec iz gostinskega lokala odtujil denar. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je izkoristil nepazljivost odgovorne osebe in odtujil 80 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2020 – VLOM V TRGOVSKI OBJEKT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v trgovski objekt Tuš v Moravčah. Ugotovljeno je bilo, da je storilec prežagal zunanje rešetke okna ter na tak način prišel v notranjost od koder je odtujil dva sefa. S tem dejanjem je trgovska družba oškodovana za okoli 10.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

8. 8. 2020 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec vlomil v osebni avtomobil iz notranjosti pa ni ničesar odtujil. Z  navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 500 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad  starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive osebe, sumljiva vozila, itd) ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi