Kronika PP Domžale: Iz torbice v pisarni ukradel avtomobilski ključ, nato pa s parkirišča odpeljal avto

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 24. 10. 2022 do 30. 10. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v vozilo, vrtno lop, podjetje in v avtomat z mesnatimi izdelki. Obveščeni so bili o nasilju v družini in da je iz doma starejših občanov neznano kam odšla močno dementna oseba. Prav tako so bili policisti obveščeni o tatvini osebnega avtomobila, kjer je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec neovirano prišel v pisarno podjetja in iz torbice, ki je bila v omari izvršil tatvino avtomobilskega ključa in iz parkirišča odtujil beli osebni avtomobil znamke Peugeot 308. Policisti so imeli v postopku več voznikov, kjer je test alkoholiziranosti pokazal višjo vrednost od dovoljene. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24.10.2022 – VLOM V VOZILO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec razbil steklo na sprednjih vratih parkiranega vozila in iz njega odtujil denarnico z dokumenti in mobilni telefon. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.10.2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

25. 10. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do vrtne lope, odstranil ključavnico obešanko ter tako vlomil v notranjost, iz katere je odtujil kolo znamke Trek, št. okvvirja WTU269C2886J, žensko gorsko kolo znamke Country, št. okvirja EN14764, ser. št. XD91133293 ter električni skiro znamke Svan, nn. serijskih številk in s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 3000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25.10.2022 – TATVINA ARTIKLOV V PRODAJALNI
Policisti so bili obveščeni o tatvini več artiklov iz prodajalne. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec odtujil dva parfuma v skupni vrednosti 410 EUR. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

26.10.2022 – VLOM V PODJETJE
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetje. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec preplezal ograjo dvorišča podjetja in iz dvorišča odtujil 5 kolutov cevi za talno gretje. Skupna materialna škoda znaša 1.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.10.2022 – SPOROČILO O POGREŠANI DEMENTNI OSEBI
Policisti so bili obveščeni, da je iz doma starejših občanov neznano kam odšla močno dementna oseba. Policisti so pričeli z iskanjem osebe, naknadno pa je bilo sporočeno, da se je slednja zatekla k občanu na območju Ljubljane. Oseba ni bila poškodovana, predana pa je bila pristojnim v domu starejših občanov.

27.10.2022 – VLOM V AVTOMAT Z MESNATIMI IZDELKI
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomat z mesnatimi izdelki. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil do avtomata z mesnatimi izdelki, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost avtomata ter odtujil za okoli 200 EUR gotovine. Policisti nadaljujejo z delom.

27.10.2022 – PODAJA VLOGE ZA ZAČASNO ZAŠČITO
Na policijsko postajo se je zglasila državljanka Ukrajine s svojima mladoletnima otrokoma in podala vlogo za začasno zaščito razseljenih oseb. Pridobljena je bila izjava tujke in izdano potrdilo o prejemu vloge. Vloga bo poslana pristojnim službam.

28.10.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku štiri osebe, ki so imele v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila vsemi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper vse štiri kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

28.10.2022 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano prišel v pisarno podjetja, kjer je iz torbice, ki je bila v omari izvršil tatvino avtomobilskega ključa in nato iz parkirišča odtujil beli osebni avtomobil znamke Peugeot 308. Materialna škoda znaša okoli 7.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

29.10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,97 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29.10.2022 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti manjšo količino rastlinskih delcev, za katere se sumi, da gre za prepovedano drogo konopljo. Snov je bila osebi zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

30.10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30.10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,07 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30.10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,70 mg/l. Zaradi slednjega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odvzeto vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi