Kronika PP Domžale: Iz prenosnih semaforjev ukradel akumulatorje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 11. 2023 do 26. 11. 2023

Domžalski policisti so bili pretekli teden obveščeni o večjem številu tatvin in vlomov. Obravnavali so tudi prometne nesreče, kaznivo dejanje nevarne vožnje, vožnjo pod vplivom alkohola in odvzeli vozniško dovoljenje. Med drugim so bili policisti obveščeni o tatvini akumulatorjev iz dveh prenosnih semaforjev. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 11. 2023 – TATVINA AKUMULATORJEV IZ PRENOSNIH SEMAFORJEV
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz dveh prenosnih semaforjev izvršil tatvino akumulatorjev in s tem dejanjem oškodoval pravno osebo za okoli 400 EUR.

21. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil in telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti enega izmed njih. V prometni nesreči sta se dva voznika lažje poškodovala in sta sama iskala zdravniško pomoč v zdravstveni ustanovi. Nastala je materialna škoda za skupno 5.500 EUR.  Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

21. 11. 2023 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP
Policisti so imeli v postopku voznika kombiniranega vozila, s katerim je bil opravljen preizkus alkoholiziranost, slednji pa je ob pravilni uporabi pokazal 0.63mg/l. Kršitelju je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Napisan bo obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 11. 2023 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO 
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil skozi kletno okno v notranjost hiše, jo pregledal, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil. Nastala je materialna škoda za okoli 50 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 11. 2023 – TATVINA PRIKOLICE ZA DELOVNO VOZILO
Policisti smo bili obveščeni o tatvini prikolice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil registrirano prikolico za prevoz delovnega stroja na kateri sta bila tudi priključka za sam delovni stroj ter dokumente povezane z omenjeno prikolico. Materialna škoda znaša skupno 4.560 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23. 11. 2023 – VLOM V GRADBENA KONTEJNERJA
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v gradbena kontejnerja na enem izmed gradbišč. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na isti način vlomil v dva gradbena kontejnerja in iz notranjosti odtujil več kosov oblačil, električnih naprav in orodja. Skupna materialna škoda znaša za okoli 3.000 EUR.

23. 11. 2023 – VLOM V GARAŽNI BOKS IN TATVINA KOLESA
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v garažni boks. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v garažni boks in iz notranjosti odtujil električno kolo znamke Crussing treking, Gordo 7.7 S, modre barve ter s tem oškodoval lastnika za skupno 2.020 EUR.

23. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču zaprl pot mladoletnemu  vozniku mopeda , zaradi česar je slednji trčil v avtomobil, padel po tleh in se lažje poškodoval. Voznik mopeda je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom. V prometni nesreči je nastala materialna škoda za skupno 1.000 EUR. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog s predpisano globo.

23. 11. 2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, KAZNIVO DEJANJE NEVARNE VOŽNJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči z materialno škodo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu povzročitelja. Nastala je materialna škoda za skupno 3.000 EUR. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil pod vplivom alkohola ter, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi vseh ugotovljenih dejstev je bilo povzročitelju zaseženo osebno vozilo, podana pa bo kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

24. 11. 2023 – VLOM V VRTNO LOPO IN TATVINA KOLES
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata lope in iz nje izvršil tatvino dveh koles (gorsko kolo znamke Radon, tip Skeen Trail, sive barve in otroško kolo znamke Cube, tip Aim Race). S tem dejanjem je lastnica oškodovana za okoli 4.500 EUR.

24. 11. 2023 –  POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata terase, kar pa mu ni uspelo. Nato je na vzvod odprl kuhinjsko okno ter tako prišel v notranjost, katero je pregledal, vendar ni ničesar odtujil. Z dejanjem pa je lastniku povzročil za okoli 2.000 EUR materialne škode.

25. 11. 2023 –  VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem razbil steklo na vozilu in iz notranjosti izvršil tatvino denarnice v kateri je imel lastnik denar in dokumente. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR.

25. 11. 2023 – TATVINA DVEH KOLESOV
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh koles. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec iz odklenjene vrtne lope odtujil dva kolesa znamke CUBE, srebrne in zelene barve in s tem dejanjem lastnika oškodoval za okoli 1.700 EUR.

25. 11. 2023 –  VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod vlomil skozi pritlično okno ter iz notranjosti odtujil več kosov različne zlatnine. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli  750 EUR.

26. 11. 2023 –  VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata vozila in iz njega izvršil tatvino denarja. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 700 EUR.

26. 11. 2023 –  POSKUS VLOMA V PET AVTOMOBILOV
Policisti so bili obveščeni o vlomu v več osebnih avtomobilov. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata na petih parkiranih vozilih, kar pa mu ni uspelo. Z dejanjem je lastnikom skupno povzročil za okoli 2.200 EUR materialne škode.

26. 11. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti neznano belo grudasto snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Snov je bila osebi proti potrdilu zasežena in bo poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisana odločba v hitrem postopku.

**********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav tatvin koles in vlomov v vozila. Občanom svetujemo, da kolesa ustrezno fizično zavarujejo pred tatvinami in jih ne puščajo nezavarovanih. Prav tako vse občane ponovno pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).

Naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Dejan Košir, načelnik policijske postaje, višji policijski inšpektor II

 

Tagi