Kronika PP Domžale: Iz poslovnega prostora ukradli opremo, vinjeni vozniki, pobega s kraja nesreče …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 20. 12. 2021 do 26. 12. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden zasegli manjše količine prepovedane droge, obravnavali več tatvin, prometnih nesreč, dva vloma ter odkrili ponarejen bankovec. Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo in ugotovili, da je neznani storilec, v času odsotnosti stanovalcev, neovirano pristopil do pritličnega okna in ga s primernim orodjem odprl. Iz notranjosti hiše je odtujil za okoli 10.000 € gotovine. Zaradi povečanega števila tatvin in vlomov, občane naprošamo k večji pazljivosti! Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

20. 12. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino snovi, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper kršitelja podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20.12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA TER BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom. Policisti so naknadno izsledili voznika in s kraja nesreče pobeglo vozilo. V postopku z povzročiteljem je rezultat alkoholiziranosti pokazal 0,87 mg/l, z  rezultatom pa se ni strinjal, zaradi česar mu je bil odrejen strokovni pregled, katerega pa je odklonil, prav tako je bilo ugotovljeno, da  je osebni avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. V prometni  nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini cca. 300 EUR. Policisti so povzročitelju zaradi več kršitev zakonodaje izdali plačilni nalog.

20. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s pobegom. Na kraju je bilo ugotovljeno, da sta bila v prometni nesreči udeležena dva voznika osebnega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika neznanega voznika, kateri je s svojim vozilom trčil v parkirano vozilo, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi nudil  svoje podatke oškodovancu. Na vozilu oškodovanca je nastala materialna škoda, ki znaša okoli 600 EUR. Policist nadaljujejo z zbiranjem obvestil, v smislu izsleditve pobeglega voznika.

21. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med dvema voziloma. Ugotovljeno je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču. Nastala je materialna škoda v skupni višini  1.200 EUR. Policisti so povzročitelju prometne nesreče na kraju izdali plačilni nalog s predpisano globo.

21. 12. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 17.45 in 19.30 uro neovirano pristopil do lesenega pritličnega okna, kjer je s primernim orodjem in na vzvod vlomil v notranjost ter iz hiše odtujil za okoli 10.000 EUR gotovine. Skupna materialna škoda znaša za okoli 10.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 12. 2021 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o goljufiji. Ugotovljeno je bilo, da sta dve znani osebi koristili usluge hotelske  nastanitve, nato pa sta ne da bi usluge plačali, kraj neovirano zapustili in odšli neznano kam. S tem dejanjem sta pristojne oškodovali za okoli 750 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 12. 2021 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega vozila odtujil prednjo registrsko tablico in s tem lastnika oškodoval za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

22. 12. 2021 – ODKRIT PONAREJEN BANKOVEC
Policisti so bili s strani pristojnih v poslovalnici NLB banke obveščeni o odkritju bankovca za 500 EUR, za katerega sumijo da je ponarejen.  Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oškodovanec v poslovalnico prinesel privarčevan denar, med katerimi se je nahajal tudi sporni bankovec za 500 EUR, kateri je bil nato zasežen. Bankovec bo poslan v analizo, policisti pa nadaljujejo z delom.

22. 12. 2021  –  PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo treh vozil ter telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo,  da je povzročitelj zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del pravilno stoječega vozila voznice, katero je nato zaradi sile trka odbilo v stoječe vozilo voznika pred njo. Nastala je skupna materialna škoda za okoli 2.000 EUR. V postopku je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat pokazal 0.46 mg/l.  Zaradi slednjega je bilo vozniku odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana vožnja za 24 ur. Zaradi kršitev ZPRCP je bil povzročitelju na kraju izdan plačilni nalog s predpisano globo.

22. 12. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili  obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 17.15 in 20.15 uro s primernim orodjem in na vzvod vlomil skozi okno spalnice in tako vstopil v notranjost hiše ter odtujil gotovino in orožje iz 1. svetovne vojne. Skupna materialna škoda znaša 1.300 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23. 12. 2021 – TATVINA ORODJA IZ KOMBINIRANEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do  parkiranega in odklenjenega kombiniranega vozila ter iz vozila odtujil več kosov delovnega orodja in pripomočkov v skupni višini 5.000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23. 12. 2021 – TATVINA ORODJA IZ GARAŽE
Policisti so bili obveščeni o tatvini orodja iz garaže. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil do garaže oškodovanca, kjer je na neugotovljen način vstopil v notranjost in odtujil ročno  orodje znamke Makita in Matebo. Materialna škoda znaša za okoli 490 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23. 12. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo enega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi napačne smeri in strani vožnje trčil v prometno signalizacijo in tako poškodoval vozilo. Materialna škoda znaša za okoli 1.000 EUR. Opravljen je bil  preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.57 mg/l. Zaradi slednjega je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja, zaradi prekrškov pa mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

24. 12. 2021 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČENA PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti so na podlagi prijave kaznivega dejanja nasilja v družini, katerega je v daljšem časovnem obdobju nad svojo izven zakonsko partnerko izvajal osumljeni, slednjemu na podlagi 60. člena ZNPPOL izrekli prepoved približevanja. Izrečen ukrep je bil v nadaljevanju posredovan v presojo dežurni preiskovalni sodnici na sodišču v Ljubljani, katera je izrečen ukrep potrdila in podaljšala še za 15 dni. Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih zoper storilca podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

24. 12. 2021 – VOŽNJA VOZILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Zaradi opisanega so policisti vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli  njegovo vozniško dovoljenje. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPRCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Na podlagi 23. člena ZPrCP so policisti vozniku zasegli osebni avtomobil, ter ga s pogodbeno avto vleko odpeljali v hrambo. Zaradi suma, da vozi pod vplivom  prepovedanih substanc so mu policisti odredili strokovni pregled, katerega pa je odklonil. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

25. 12. 2021 – KD NEUPRAVIČENA PROIZVODNA IN PROMET S PREPOVEDANIMI DROGAMI
Policisti so imeli v postopku občanko, kateri so zasegli več manjših zavitkov z neznano snovjo, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Policisti bodo v primeru pozitivne analize zoper občanko podali KO na pristojno sodišče.

26. 12. 2021 – TATVINA OPREME IZ POSLOVNEGA PROSTORA
Policisti so bili obveščeni o tatvini opreme iz poslovnega prostora. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec odtujil iz poslovnega prostora več kosov pohištva in razstavnih eksponatov in s tem lastnika oškodoval za okoli 50.000 Eurov. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika,
Igor Kovač, pomočnik načelnika PP, policijski inšpektor, specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi