Kronika PP Domžale: Iz mesomata odtujil denar, avto ostal brez štirih platišč in pnevmatik

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 02. 01. 2022 do 08. 01. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali vlom v skladišče podjetja in vlom v mesomat. Tatvino katalizatorja, registrskih tablic in tatvino štirih platišč s pnevmatikami iz osebnega vozila. Obveščeni so bili o nasilju v družini, kjer je bilo ugotovljeno, da je v prvem primeru kršitelj grdo ravnal s svojo zakonsko partnerko in njunim otrokom, medtem, ko je v drugem primeru kršitelj v družinski skupnosti grdo in ponižujoče ravnal z mamo. V obeh primerih je bil kršitelju izrečen ukrep prepovedi približevanja. Imeli pa so policisti v postopku tudi osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge.

Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

2. 1. 2023 – TATVINA DELOV VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov vozila. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila izvršil tatvino vseh štirih platišč s pnevmatikami, ter z opisanim lastnika oškodoval za okoli 1.900 EUR.

3. 1. 2023 – VLOM V MESOMAT
Policisti so bili obveščeni o vlomu v mesomat. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil v mesomat in iz notranjosti odtujil denar, ter z opisanim lastnico oškodoval za okoli 5.000 EUR.

3. 1. 2023 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Ugotovljeno je bilo, da je kršitelj nad svojo zakonsko partnerko in njunim otrokom grdo ravnal, ju pretepal, jima grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in ju s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njunih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Policisti so osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, katerega je sodnik potrdil in podaljšal na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

4. 1. 2023 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Kršitelj je v družinski skupnosti z mamo grdo in ponižujoče ravnal, metal vanjo predmete, ji grozil z grožnjo z neposrednim napadom na življenje in telo in jo s psihičnim nasiljem (vpitjem, žaljenjem, zmerjanjem) ter omejevanjem njenih enakih pravic spravljal v skupnosti v podrejen položaj. Izrečen mu je bil ukrep prepovedi približevanja, katerega je nato sodnik potrdil in podaljšal na 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali tudi kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

5. 1. 2023 – VLOM V SKLADIŠČE PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v skladišče podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je storilec neovirano pristopil do priročnega, ograjenega, skladiščnega prostora podjetja, kjer je s primernim orodjem prerezal žičnato ograjo, stopil v ograjeni prostor in nato iz skladiščnega prostora – šotora, ter iz parkiranih vozil odtujil več kosov različnega orodja (vibro plošča, kotne brusilnike, pnevmatska kladiva, vrtalnike, itd.) Z opisanim je storilec podjetje oškodoval za okoli 15.000 EUR.

6. 1. 2023 – TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrskih tablic. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in odtujil obe registrskih tablici, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 40 EUR.

6. 1. 2023 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila za katerega so ugotovili, da le tega vozi pod vplivom alkohola (rezultat 1,13 mg/l). Zaradi navedenega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

6. 1. 2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je posedovala manjšo količino prepovedane droge. Opisano so policisti osebi zasegli in bodo poslali v analizo. V primeru pozitivne analize bodo policisti zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

7. 1. 2023 – TATVINA KATALIZATORJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini katalizatorja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je NN storilec pristopil do parkiranega vozila in z njega odtujil katalizator, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 200 EUR.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). Prav tako gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami), kjer storilci zamotijo oškodovance (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi