Kronika PP Domžale: Iz hiše odnesel kovinsko blagajno z večjo količino gotovine

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več vlomov in tatvin, med drugim je bilo na avtocestnem počivališču odtujeno osebno vozilo znamke Mercedes Benz S560E, letnik 2019, reg. št. AG77ZAN (Bolgarija). Policisti so bili obveščeni tudi o zalezovanju s strani znane osebe ter o delovni nesreči v podjetju, kjer je delavcu med vzdrževalnim delom na enem izmed delujočih strojev, odtrgalo roko pri zapestju. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

16. 2. 2021 – POŠKODOVANJE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila na parkirnem prostoru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z neznanim trdim predmetom poškodoval lak vozila ter s tem oškodoval lastnika vozila za 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 2. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, poskušal odpreti dva kletna okna stanovanjske hiše, kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi karkoli odtujil. S tem je lastnika hiše oškodoval za okoli 300 EUR.

17. 2. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v dopoldanskem času s primernim orodjem in na vzvod odprl drsna panoramska vrata dnevne sobe, tako prišel v notranjost ter iz notranjosti odtujil kovinsko blagajno z večjo količino gotovine, dve motorni žagi in zlatnino. Skupna materialna škoda znaša okoli 54.000 EUR.

17. 2. 2021 – TATVINA KOLES
Policisti so bili obveščeni o tatvini koles. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči neovirano pristopil na dvorišče stanovanjske hiše, kjer je odtujil moško in žensko zaklenjeno kolo. Materialna škoda znaša okoli 1.000 EUR.

17. 2. 2021 – DELOVNA NESREČA V PODJETJU
Policisti so bili obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij. Policisti so na kraju ugotovili, da je med sanacijo oz. vzdrževalnim delom na enem izmed delujočih strojev delavcu, med tem, ko je z roko posegel v notranjost stroja, le to odtrgalo pri zapestju. Delavec je pri tem zadobil hudo telesno poškodbo in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom na UBKC Ljubljana. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil v zvezi kaznivega dejanja Ogrožanja varnosti pri delu.

17. 2. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so opravili hišno preiskavo pri osebi, kjer je bila najdena manjšo količina prepovedane droge ter drugi prepovedani predmeti. Policisti bodo zoper osebo uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

17. 2. 2021 – IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o zalezovanju s strani znane osebe. Zaradi ponavljajočih dejanj je bil storilcu kaznivega dejanja izrečen ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca bo podana kazenska ovadba na pristojno sodišče.

19. 2. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je vozil pod vplivom alkohola. Zaradi kršitve ZPrCP – vožnje pod vplivom alkohola, so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

20. 2. 2021 – ZASEG VOZILA PO ZAKONU O PRAVILIH V CESTNEM PROMETU
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, katerega je vozil v času veljavnega ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil osebni avtomobil na podlagi ZPRCP zasežen in z avtovleko odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 2. 2021 – TATVINA VOZILA
Na avtocestnem počivališču je storilec med 17.2. in 20.2.2021 odtujil osebni avtomobil znamke Mercedes Benz S560E, letnik 2019, bele barve, reg. št. AG77ZAN (Bolgarija). Z navedenim je oškodoval družbo iz Bolgarije za okoli 90.000 EUR.

21. 2. 2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je v dopoldanskem času v Prevojah pri Šentvidu s primernim orodjem in na vzvod odprl pritlično okno pralnice, tako prišel v notranjost ter iz notranjosti odtujil gotovino. Skupna materialna škoda znaša okoli 500 eur.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi