Kronika PP Domžale: Iz dveh parkiranih vozil ukradli avtodele, vlomilec lomastil v treh podjetjih

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 25. 5. 2021 do 30. 5. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več kaznivih dejanj. Med drugim so obravnavali tatvini delov iz dveh osebnih vozil, tatvino akumulatorja iz premičnega semaforja, ki je bil postavljen na gradbišču ter vlom v tri podjetja, ki jih je neznani storilec izvedel v eni noči. Pri tem ni odtujil ničesar, je pa s svojim ravnanjem podjetjem povzročil za okoli 6.500 evrov škode. Policisti so imeli v postopku tudi dva hujša kršitelja cestnoprometnih predpisov. Eden voznik je ostal brez vozniškega dovoljenja, drugi voznik pa brez osebnega vozila. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

24. 5. 2021 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA NA PODLAGI 23. ČLENA ZPrCP
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so vozniku njegov osebni avtomobil na podlagi 23. člena ZPrCP zasegli in ga s pogodbeno avtovleko odpeljali v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 5. 2021 – VOŽNJA OSEBNEGA AVTOMOBILA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, za katerega je bilo ugotovljeno, da le tega vozi pod vplivom alkohola. Policisti so vozniku odvzeli njegovo vozniško dovoljenja, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

25. 5. 2021 – TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini delov osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega in zaklenjenega osebnega avtomobila BMW, 318, z razbijanjem stekla, vstopil v njegovo notranjost in iz notranjosti odtujil zračno blazino, del armaturne plošč, iz zunanjosti pa platišča s pnevmatikami, pokrov motorja, prednji odbijač z nameščeno reg. tablico. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 2.400 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26. 5. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, katera je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Zoper osebo bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

27. 5. 2021 – VLOM V PODJETJA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec preplezal kovinsko ograjo in pristopil do več oken proizvodne hale podjetja, kjer je z razbijanjem stekla na oknih poizkušal vstopiti v objekt, vendar je odstopil. Neznanec je nato pristopil do dvokrilnega pritličnega okna objekta, v delu, kjer ima poslovne prostore drugo podjetje, kjer je na vzvod odprl okno in tako vstopil v notranjost vendar ni ničesar odtujil in po isti poti zapustil objekt ter pristopil do drugega dvokrilnega okna prostorov, katere uporablja podjetje v katerega je že poskusil vstopiti skozi okna, in ga na vzvod odprl in vstopil v notranjost ter nato celotno notranjost pregledal in razmetal. V notranjosti je skozi odklenjena vrata vstopil v prostore tretjega podjetja, kjer je pregledal in razmetal pisarne, vendar ničesar odtujil. Materialna škoda znaša skupno za okoli 6.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

28. 5. 2021 – TATVINA DELOV OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini dela osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkiranega osebnega avtomobila VW Polo odtujil katalizator. Z opisanim dejanjem je storilec lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30. 5. 2021 – TATVINA AKUMULATORJEV V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini akumulatorjev iz premičnega semaforja na Ljubljanski cesti v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec 30. 5. 2021 med 03.00 in 05.45 uri iz pomičnega semaforja, ki je postavljen na gradbišču v bližini naslova Domžale, Ljubljanska cesta 116, vzel 240 amperska akumulatorja, znamke Varta. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja, Igor Kovač, pomočnik komandiraja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi