Kronika PP Domžale: Iz cerkve ukradel nahrbtnik

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 10. 5. 2021 do 16. 5. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali nasilje v družini, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zasegli osebno vozilo ter obravnavali več tatvin. Med njimi so obravnavali tudi tatvino nahrbtnika iz prostora v cerkvi. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost in odsotnost oškodovanke in ji iz odklenjenega prostora v cerkvi odtujil nahrbtnik z vsebino. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

10. 5. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je bivši partner nad svojo bivšo partnerico in otrokom že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z  določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

11. 5. 2021 – NASILJE V DRUŽINI, IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili,  da je izven zakonski partner nad svojo partnerico že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z  določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Zoper osumljenca pa sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

12. 5. 2021 – TATVINA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec dne 11. 5. 2021 pristopil do parkiranega in zaklenjenega moškega gorskega kolesa znamke GT, Aggressor Expert, zelene barve  z rdečimi nalepkami in ga odtujil. Materialna škoda znaša cca. 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

13. 5. 2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo kolesa z motorjem in mopeda. Do  prometne nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja prednosti enega izmed voznikov. Nastala je materialna škoda za skupno 600 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, povzročitelju pa je bil na kraju izdan plačilni nalog.

13. 5. 2021 – TATVINA NAHRBTNIKA
Policisti so bili obveščeni o tatvini nahrbtnika iz prostora v cerkvi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost in odsotnost oškodovanke in ji iz odklenjenega prostora v cerkvi odtujil nahrbtnik z vsebino (denar, dokumenti, telefon, ključi). Materialna škoda znaša 250 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

15. 5. 2021 – TATVINA ARTIKOV V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini artiklov v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz trgovine odtujil električni vijačnik in akumulatorski kotni  brusilec Makita v vrednosti 490 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

15. 5. 2021 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega vozila, kateri je le tega vozil pod vplivom alkohola. Zaradi navedenega so policisti vozniku začasno odvzeli njegovo vozniško  dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

16. 5. 2021  –   ZASEG  VOZILA  PO  23.  ČLENU  ZPRCP IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega avtomobila, kateri je le-tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil avtomobil zasežen in odpeljan v hrambo. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

16. 5. 2021 – TATVINA MOTORNEGA KOLESA NA VIRU
Policisti so bili obveščeni o tatvini  motornega kolesa na Viru pri Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani  storilec pristopil do parkiranega in nezaklenjenega kolesa z motorjem znamke znamke Sym tip Rbit II, črne barve, RT LJ2C-V2. Materialna škoda znaša cca. 1000 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

**************************************************************************************

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE

Začela se je motoristična sezona. Vsem voznikom enoslednih vozil svetujemo, naj bodo izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se morajo zavedati, da je asfaltna površina še hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne tudi udarne jame in veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti voznikov motornih kolesa pa najverjetneje še vedno niso na ravni lanskih. Pri vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo zaščitne čelade, mopedi in motorna kolesa pa morajo biti tehnično brezhibna in registrirana. Ob ugotovljenih kršitvah lahko policisti izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom in petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi