Kronika PP Domžale: Intervencija v gostinskem lokalu, vinjen trčil v veje podrtega drevesa …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 21. 9. 2020 do 27. 9. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali tatvino osebnega vozila, več prometnih nesreč, opravili hišno preiskavo, v kateri so zasegli sadike prepovedanih drog. Zaradi kršenja javnega reda in miru so policisti intervenirali tudi v gostinskem lokalu, ki je bil po preteku obratovalnega časa še vedno odprt. Na kraju je bilo ugotovljeno, da se je iz gostinskega lokala slišala glasna glasba, v notranjosti pa so se prodajale alkoholne pijače osebam, ki so kazale očitne znake opitosti od alkohola. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

21. 9. 2020 – ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil pod vplivom prepovedanih  drog. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

21. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik kolesa zaradi nepravilnega premika in vožnje pod vplivom alkohola, izgubil ravnotežje, ter padel po tleh in se pri  opisanem poškodoval. S kraja je bil voznik kolesa z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC. Vozniku kolesa bodo policisti naknadno izdali plačilni nalog.

22. 9. 2020 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz parkirišča stanovanjskega bloka odtujil tam parkiran osebni avtomobil Renault, Megane 1.2, 16 V, letnik 2018. Z navedenim je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 13.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 9. 2020 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateremu so zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 9. 2020 – HIŠNA PREISKAVA IN ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so na podlagi izdane odredbe sodišča opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli 7 sadik prepovedane droge. Zoper kršitelja bodo policisti uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnem organu.

24. 9. 2020 – ZASEG OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku zaseženo in s pogodbeno avto vleko odpeljano v hrambo. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 9. 2020 – TATVINA ELEKTRIČNEGA SKIROJA
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega skiroja. Ugotovljeno je bilo, da  je neznani storilec odtujil  električni skiro znamke Xiaomi, katerega je lastnik imel parkiranega in priklenjenega za steber. Z navedenim dejanjem je  neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 350 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči s telesnimi poškodbami. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila zaradi izsiljevanja prednosti v križišču trčil v osebni avtomobil voznice. Voznica osebnega avtomobila je bila zaradi zadobljenih telesnih poškodb z reševalnim vozilom odpeljana na UB KC. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 6.500  EUR.  Policisti bodo vozniku tovornega vozila naknadno izdali plačilni nalog.

25. 9. 2020 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti trčil v veje podrtega drevesa in si pri tem poškodoval vozilo. V postopku z voznikom  je bilo ugotovljeno, da je le ta osebni avtomobil vozil pod vplivom  alkohola. Vozniku so policisti začasno odvzeli njegovo vozniško dovoljenje, katerega bodo skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče. V prometni nesreči je nastala materialna škoda v višini cca. 200 EUR.

26. 9. 2020 – INTERVENCIJA V GOSTINSKEM LOKALU
Policisti so bili obveščeni, da je gostinski lokal po poteku obratovalnega časa še vedno odprt, iz notranjosti pa se sliši glasna glasba in kričanje gostov. Ugotovljeno je bilo, da gostinski lokal ni obratoval v dovoljenem obratovalnem času, da so v gostinskem lokalu imeli glasno glasbo, prav tako pa je bilo ugotovljeno še, da so v notranjosti lokala prodajali alkoholne pijače osebam, ki so kazale očitne znake opitosti od alkohola. Zaradi kršitve Zakona o gostinstvu bodo policisti podali predlog pristojnemu organu zaradi kršitev Zakona o omejevanju  porabe alkohola in Zakona o varstvu javnega reda in miru pa bodo policisti zoper pravno osebo in odgovorno osebo pravne osebe uvedli postopek o prekršku.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2020/2021

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem  prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej  opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

OPOZORILO – AKTIVNOSTI PROTI KAJENJU V VOZILU

Voznike opozarjamo, da bo policija vzporedno z izvajanjem aktivnosti ob začetku šolskega leta, ob kontroli in nadzoru cestnega prometa pozorna tudi na kršitve  kajenja  v  vozilih  ob  prisotnosti mladoletnih oseb. Zakon o omejevanju uporabe tobačnih  izdelkov in povezanih izdelkov določa, da je prepovedano kajenje oziroma uporaba tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov  (povezani  izdelki  so elektronske cigarete, elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki), razen tobaka za žvečenje  in tobaka za njuhanje, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let. Z globo 250 eurov se kaznuje posameznik, če kadi oziroma uporablja tobak, tobačne  izdelke in povezane izdelke, v vseh vozilih v navzočnosti oseb, mlajših od 18 let.

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Policijska postaja Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi