Kronika PP Domžale: Inšpektorici preprečil, da izvede uradno dejanje, v nesreči hudo poškodovan motorist

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 22. 8. 2022 do 28. 8. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, med drugim so nepridipravi odtujili več koles, neznani storilec pa je iz ene izmed domžalskih trgovin odtujil za okoli 600 evrov oblačil. Policisti so v Depali vasi obravnavali prometno nesrečo med voznico osebnega vozila in motoristom, v kateri je slednji utrpel hujše poškodbe. Policisti so bili obveščeni tudi o preprečitvi uradnega dejanja, saj je inšpektorici za okolje in prostor občan želel preprečiti, da opravi svoje uradno dejanje. Pri tem ji je odvzel službeni fotoaparat. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Na podlagi pridobljene Odredbe sodišča pa so nato policisti pri njem opravili hišno preiskavo, pri kateri je bil najden odvzeti fotoaparat, katerega pa je osumljenec že uničil. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

22.08.2022 – TATVINA OBLAČIL V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini oblačil iz trgovine v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini izvršil tatvino več kosov različnih oblačil in s tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

23.08.2022 – TATVINA MOBITELA
Policisti so bili obveščeni o tatvini mobitela v Dobu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz mize izvršil tatvino mobitela znamke Iphone 11 in s tem oškodoval lastnika za okoli 600 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

23.08.2022 – PRIJAVA KD GOLJUFIJE
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju Goljufije. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanec kupil vozilo in prodajalcu izročil denar. Naknadno pa je na servisu ugotovil, da ima vozilo veliko več prevoženih kilometrov, kakor je prodajalec navedel v kupoprodajni pogodbi. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo zoper osumljenca podali ustrezen akt na pristojno sodišče.

23. 8. 2022 – ZLORABA BANČNE KARTICE
Oškodovanka je na svojem bančnem računu opazila odliv sredstev. Ugotovila je, da je neznanec prišel do podatkov njene plačilne kartice ter ji nato z računa odvzel 1.279 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

24.08.2022 – KD PREPREČITVE URADNEGA DEJANJA IN PRIDRŽANJE PO 157/2 ZKP
Policisti so bili obveščeni o KD Preprečitve uradnega dejanja. Ugotovljeno je bilo, da je inšpektorica za okolje in prostor prišla opravit svoje uradno dejanje. Navedeno ji je preprečil osumljenec, ki ji je tudi odvzel službeni fotoaparat. Zoper njega je bilo odrejeno pridržanje. Na podlagi pridobljene Odredbe sodišča pa so nato policisti pri njem opravili hišno preiskavo, pri kateri je bil najden odvzeti fotoaparat, katerega pa je osumljenec že uničil. Po opravljeni hišni preiskavi mu je bilo pridržanje odpravljeno. Zoper njega sledi kazenska ovadba na pristojno sodišče.

24.08.2022 – TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz dvorišča hiše odtujil gorsko kolo znamke Kilimanjaro, tip MTB Sport 27,5 Lady, serijskih številk YB00911261 in s tem oškodoval lastnico za okoli 450 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

25.08.2022 – VLOM V DELOVNI STROJ
Policisti so bili obveščeni o vlomu v delovni stroj. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v delovni stroj ter izvršil tatvino okoli 100 litrov nafte in s tem oškodoval lastnika za okoli 250 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 8. 2022 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Na kraju je bilo ugotovljen, da je NN storilec odtujil zadnjo registrsko tablico osebnega vozila, ter s tem dejanjem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

26.08.2022 – TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz kamp prikolice odtujil gorsko kolo znamke Specialized, črne barve in kolo znamke Kilimanjaro, tipa Sintou, bele barve z roza in turkizno zelenimi črtami, in s tem oškodoval lastnika za okoli 1.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

26.08.2022 – TATVINA DVEH KOLES V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini dveh kolesa v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom noči iz garaže odtujil gorsko kolo znamke Cube, sive barve in električno kolo znamke Specialized rumene barve, in s tem oškodoval lastnika za okoli 7.500 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

27.8.2022 – PROMETNA NESREČA S HUDIMI TELESNIMI POŠKODBAMI V DEPALI VASI
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči med osebnim avtomobilom in voznikom motornega kolesa v Depali Vasi. Z zbiranjem obvestili in opravljenim ogledom kraja prometne nesreče je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti voznice osebnega avtomobila. Policisti bodo zoper voznico podali kazensko ovadbo na pristojno državno tožilstvo.

27. 08. 2022 – NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti so bili obveščeni o nasilju v družini. Z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori so policisti ugotovili, da je partner nad svojo partnerko že dlje časa izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti osumljencu izrekli ukrep prepovedi približevanja, kateri je bil s strani dežurne sodnice sodišča v Ljubljani potrjen in podaljšan še za 15 dni. Policisti bodo zoper osumljenega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče.

***********************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2022/2023

Novo šolsko leto je pred vrati in to je čas, ko se na naših cestah poveča število otrok. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je tudi ena ključnih nalog policije. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa bomo policisti tudi letos ob začetku šolskega leta izvajali ustaljene aktivnosti, s stalno navzočnostjo ob šolah in šolskih poteh in s tem dodatno prispevali k umirjanju prometa. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane opozarjamo na povečan pojav vlomov v osebne avtomobili v času večjih prireditev, kjer je na parkirnih prostorih parkiranih več vozil (veselice, pikniki, poroke…). Občanom svetujemo, da vozila parkirajo na razsvetljenih prostorih in iz vozila vzamejo vse vrednejše stvari.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi