Kronika PP Domžale: Drzna tatvina denarja, goljufija pri prodaji avta, medvrstniško nasilje

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 15. 5. 2023 do 21. 5. 2023

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali drzno tatvino denarja iz stanovanjske hiše, tatvino goriva in tatvino alkoholne pijače v enem izmed domžalskih lokalov. Obveščeni so bili o kaznivem dejanju goljufije in medvrstniškem nasilju na igrišču. V postopku so imeli mladoletno osebo, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozila neregistriran osebni avtomobil in mladoletnega voznika E-skiroja, kateri je vozilo upravljal brez varnostne čelade, brez prižgane luči in z slušalkami v ušesih, zaradi česar je kršil cestno prometne predpise. Več o kroniki domžalskih policistov si lahko preberete v nadaljevanju.

15. 5. 2023 – DRZNA TATVINA
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini denarja iz stanovanjske hiše. Ugotovljeno je bilo, da je storilec oškodovanko s pretvezo, da je delavec Elektra zvabil iz stanovanjske hiše in nato skupaj z oškodovanko odšel za stanovanjsko hišo, kjer ji je razlagal kateri električni vodnik naj bi bilo potrebno zamenjati. Navedeno je izkoristil drugi storilec vstopil v odklenjeno stanovanjsko hišo in iz vitrine odtujil za okoli 3.000 EUR gotovine.

16.5.2023 – GOLJUFIJA
Policisti so bili obveščeni o kaznivem dejanju goljufije. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je pri prodaji osebnega vozila osumljenec z lažnim prikazovanjem spravil v zmoto prodajalca ter ga s takšnim ravnanjem oškodoval za okoli 3.000 EUR.

17.5.2023 – TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec na enem izmed počivališč iz tovornega vozila v priročno posodo natočil za okoli 700 EUR goriva in nato s kraja odpeljal. Policisti nadaljujejo z delom.

17.5.2023 – TATVINA ALKOHOLNE PIJAČE
Policisti so bili obveščeni o tatvini alkoholne pijače v enem izmed domžalskih lokalov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec izkoristil nepazljivost natakarice in iz skladiščnega prostora odtujil dva zaboja alkoholnih pijač. S tem dejanjem je lastnika oškodoval za okoli 100 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

19.5.2023 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku osebo, ki je imela v posesti cigareto z neznano rastlino zeleno rjave barve in mlinček za drobljenje z enako rastlino za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Cigareta in mlinček sta bila zasežena in bosta poslana v nadaljnjo analizo. V kolikor bo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo, bo zoper kršitelja napisan obdolžilni predlog.

19.5.2023 – MEDVRSTNIŠKO NASILJE
Policisti so bili obveščeni o med vrstniškem nasilju. Ugotovljeno je bilo, da je na igrišču prišlo do spora med dvema skupinama otrok, pri tem pa je eden izmed otrok drugega z roko udaril v predel glave in ga lahko telesno poškodoval. Policisti nadaljuje z razgovori in o dogodku obvestijo pristojne službe.

19.5.2023 – KRŠITEV CESTNO PROMETNIH PREDPISOV
Policisti so imeli v postopku mladoletnega voznika E-skiroja, kateri je vozilo upravljal brez varnostne čelade, brez prižgane luči in z slušalkami v ušesih, zaradi česar je kršil cestno prometne predpise. Zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče, o postopku pa je bil obveščen tudi zakoniti zastopnik mladoletnega.

20.5.2023 – NAJDENE UKRADENE REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni, o najdbi registrskih tablic v potoku Mlinščica. Policisti so na kraju prevzeli dva para registrskih tablic, za katere je bilo kasneje ugotovljeno, da so beležene kot ukradene. Registrske tablice bodo poslana na pristojno upravno enoto, z delom pa policisti nadaljujejo.

20.5.2023 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh vozil. Ugotovljeno je bilo, da je voznik zaradi nepravilnega vzvratnega premika trčil v nepravilno parkiran osebni avtomobil in ga poškodoval. Nastala je materialna škoda za okoli 8.0000 EUR. V prometni nesreči ni bil nihče telesno poškodovan. Povzročitelju in udeležencu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

21.5.2023 – VOŽNJA NEREGISTRIRANEGA VOZILA BREZ VELJAVNEGA VOZNIŠKEGA
DOVOLJENJA
Policisti so imeli v postopku mladoletno osebo, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozila neregistriran osebni avtomobil. Vozilo je bilo kršitelju proti potrdilu odvzeto in odpeljano v hrambo. O postopku z mladoletnim je bil obveščen zakoniti zastopnik. Zoper mladoletnega kršitelja bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd), saj se je v zadnjem času povečalo število vlomov v stanovanjske hiše.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Tagi