Kronika PP Domžale: Drzna tatica odrinila prodajalko in ji zagrozila z napadom

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 27. 9. 2020 do 4. 10. 2020

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola. Prav tako so obravnavali več tatvin, poskus vloma v hišo, poskus tatvine vozila, vlom v vozilo ter poškodovanje vozila. V slednjem primeru je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec pristopil do parkiranega osebnega avtomobila na parkirišču v Domžalah in s silo telesa razbil stekli na prednjih levih in desnih vratih. Nastala je materialna škoda za cca. 500 EUR. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

29. 9. 2020 – POŠKODOVANJE VOZILA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o poškodovanju vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec pristopil  do parkiranega osebnega avtomobila na parkirišču v Domžalah, kjer je s silo telesa razbil stekli na prednjih levih in desnih vratih. Materialna škoda znaša cca. 500 EUR.

29. 9. 2020 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz odklenjene  kolesarnice v enem izmed stanovanjskih blokov v Domžalah odtujil parkirano električno kolo znamke Oxel, sivo  bele črne barve. Materialna škoda znaša cca. 70 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

29. 9. 2020   –  VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA IN PRIDRŽANJE
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom  alkohola (0.82 mg/l). Zaradi navedenega je bila vozniku nadaljnja vožnja prepovedana, začasno je bilo odvzeto  tudi njegovo vozniško dovoljenje, na podlagi 24. člena ZPrCP pa mu je bilo odrejeno tudi pridržanje do  iztreznitve. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 9. 2020  –  VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, PREPOVEDANA NADALJNA VOŽNJA BREZ ODVZEMA VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA, ODVZETE REGISTRSKE TABLICE
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, pri kateri je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom  alkohola (0.73 mg/l). Zaradi navedenega je bila voznici nadaljnja vožnja prepovedana, vozniško dovoljenje pa ji ni bilo odvzeto, saj ga ni imela pri sebi. V postopku je bilo prav tako ugotovljeno, da vozi neregistrirano vozilo, zaradi česar so ji bile odvzete registrske tablice in bodo poslane na pristojno UE. Ker si je voznica zagotovila  prevoz do doma, pridržanje ni bilo odrejeno. Policisti bodo zoper voznico podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

29. 9. 2020 – VOŽNJA  POD VPLIVOM ALKOHOLA, ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA BREZ PRIDRŽANJA
Policisti so imeli v postopku voznika osebnega avtomobila, pri katerem je bilo ugotovljeno, da vozi pod vplivom  alkohola (1.09 mg/l). Zaradi navedenega je bila vozniku nadaljnja vožnja prepovedana, začasno odvzeto tuje  vozniško dovoljenje in na podlagi 24. člena ZPrCP odrejeno tudi pridržanje do iztreznitve. Policisti bodo zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 9. 2020 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti smo bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz parkiranega vozila v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega osebnega vozila na enem izmed parkirnih prostorov in iz vozila odtujil registrsko tablico ter s tem oškodoval lastnika vozila za 20 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

1. 10. 2020 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice iz parkiranega mopeda v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec neovirano pristopil do parkiranega mopeda na enem izmed parkirnih prostorov in odtujil  registrsko tablico ter s tem oškodoval lastnika za 30 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

2. 10. 2020 – POSKUS TATVINE VOZILA
Policisti so bili obveščeni o sumljivih ljudeh, ki so hodili okoli ene izmed hiš. Ugotovljeno je bilo, da so storilci poskušali odtujiti vozilo, katerega ključe so našli v notranjosti vozila. Storilci so zaradi neznanega razloga odstopili od dejanja in vozilo pustili na kraju.

3. 10. 2020 – TATVINA V TRGOVINI
Policisti so bili obveščeni o tatvini v trgovini. Ugotovljeno je bilo, da sta storilki v prodajalni izvršili tatvino artiklov v skupnem znesku 144,50 EUR, katere sta pospravile v svoji torbici. Prodajalka ju je ob izhodu iz trgovine  poskušala zaustaviti, ena izmed storilk pa je prodajalko odrinila ter ji zagrozila z napadom. Storilki sta nato zbežali s kraja.

4. 10. 2020 – VLOM V VOZILO
Policisti smo bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec s primernim orodjem na vzvod odprl vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je odklenil prostor prtljažnika. Iz prtljažnika je nato izvršil tatvino torbice z vsebino. Materialna škoda znaša okoli 300 eur kraja.

4. 10. 2020 – POSKUS VLOMA V HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem, na vzvod, vlomil skozi pritlično okno, vstopil v notranjost, pregledal pritlične prostore, nato pa iz neznanega  razloga, ne da bi kaj odtujil, kraj zapustil. Z navedenim je napravil za okoli 2.000 EUR materialne škode.

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Policisti Policijske postaje Domžale pozivamo vse občane k upoštevanju Odloka o začasni splošni prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih dneh) ter upoštevanju vseh navodil, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Po pooblastilu komandirja PP
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor specialist I

 

Tagi