Kronika PP Domžale: Družina z detektorjem kovin našla minometno mino

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 17. 10. 2022 do 23. 10. 2022

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin, vlomov, poskusov vloma, prometno nesrečo I. kategorije in prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Obveščeni so bili o vlomu v notranjost odpada v Domžalah, kjer je storilec preplezal 2,7 m visoko betonsko ograjo in s pomočjo viličarja privzdignil več vozil, jih pri tem poškodoval, ter iz njih odtujil katalizatorje. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

Ker se bo v času prihajajočih praznikov, povečalo število obiskov grobov, policisti svetujejo, da v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepate, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

17.10.2022 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v odbojno ograjo. Materialna škoda znaša za okoli 600 EUR. Vozniku je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.62 mg/l. Vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper povzročitelja bo napisan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

17.10.2022 – TATVINA REGISTRSKE TABLICE
Policisti so bili obveščeni o tatvini registrske tablice. Ugotovljeno je bilo, da je storilec iz parkiranega osebnega avtomobila odtujil eno registrsko tablico in s tem oškodoval lastnika za okoli 20 EUR.

18.10.2022 – VLOM V OSEBNI AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v osebni avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je storilec razbil steklo na prednjih vratih vozila, vlomil v notranjost in iz vozila odtujil denarnico z vsebino. Nastala je materialna škoda za okoli 2.000 EUR.

18. 10. 2022 – TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI IN IZDAN PLAČILNI NALOG
V prodajalni je bil tujec zaloten pri tatvini, o čemer so bili obveščeni policisti. Slednji so pri postopku ugotovili da tujec nima osebnih dokumentov, zaradi česar je bil odpeljan na policijsko postajo, kjer se je ugotovila njegova identiteta. Tujec je na policijski postaji prejel tudi plačilni nalog, saj potuje brez veljavnega osebnega dokumenta ali druge veljavne potne listine, zoper njega pa bo podana tudi kazenska ovadba na pristojno tožilstvo.

18. 10. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO
Storilec je v Trzinu vlomil v leseno lopo ob stanovanjski hiši, ter iz notranjosti odtujil ročno orodje in sicer oblič znamke Makita, akumulatorski udarni vijačnik znamke Makita, nadrezkar znamke Makita, polnilec znamke Makita ter dodatni akumulator znamke Makita. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 700 eur.

19. 10. 2022 – VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti so imeli v postopku voznico osebnega avtomobila, pri kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,90 mg/l. Zaradi slednjega ji je bila prepovedana nadaljnja vožnja. Zoper kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

19. 10. 2022 – VLOM V GARAŽO
Storilec je v Škocjanu vlomil v garažo, ter iz notranjosti odtujil ročno orodje in sicer akumulatorsko ročno krožno žago, sabljasto žago, kotni brusilnik, udarni vijačnik, vrtalno kladivo, vrtalni vijačnik vse znamke Makita. Z navedenim je lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR.

20. 10. 2022 – VLOM V VRTNO LOPO
Storilec je poškodoval in odstranil ključavnico obešanko z vrat vrtne lope iz katere je nato odtujil žensko gorsko kolo znamke Scott in električno žago. Z navedenim je oškodoval lastnika za okoli 600 EUR.

21. 10. 2022 – POSKUS VLOMA V SKLADIŠČE TRGOVINE
Storilec je s primernim orodjem preščipnil panelno ograjo ograjenega dvorišča – skladišča trgovine v Domžalah, ga pregledal, nato pa kraj zapustil ne da bi karkoli odtujil. Z opisanim je podjetje oškodoval za okoli 900 EUR.

21. 10. 2022 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Storilec je s primernim orodjem, na vzvod, poizkušal odpreti vhodna vrata stanovanjske hiše v Rovah, kar pa mu ni uspelo. Nato je poizkušal vlomiti v notranjost stanovanjske hiše še skozi ključavnico vrat, kar pa mu ravno tako ni uspelo. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 500 EUR.

22. 10. 2022 – PROMETNA NESREČA S TELESNIMI POŠKODBAMI
Policisti so obravnavali prometno nesrečo s telesnimi poškodbami v kateri je voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila nadzor nad vozilom in trčila v pravilno nasproti vozeč osebni avtomobil katerega je vozil voznik. Voznik osebnega avtomobila se je v prometni nesreči poškodoval in je naknadno sam iskal zdravniško pomoč. V prometni nesreči je nastala skupna materialna škoda v višini okoli 6.000 EUR. Policisti so voznici zaradi kršitve ZPrCP izdali plačilni nalog.

22. 10. 2022 – VLOM V ODPAD IN SKLADIŠČE
Storilec je preplezal 2,7 m visoko betonsko ograjo in tako prišel v notranjost odpada v Domžalah. Tam je s pomočjo viličarja privzdignil več vozil, jih pri tem poškodoval, ter iz njih odtujil katalizatorje. Nato je pristopil do vrat skladišča, katera je s primernim orodjem na vzvod odprl, vstopil v notranjost in pri tem sprožil alarmno napravo. Zaradi slednjega je nato kraj zapustil. Z opisanim je lastnika oškodoval za okoli 2.200 EUR.

23. 10. 2022 – NAJDENO NEEKSPLODIRANO UBOJNO SREDSTVO
Na učni poti Žabnica je družina z detektorjem kovin pregledovala gozd, pri tem pa odkrili predmet, ki je deloval kot neeksplodirano eksplozivno sredstvo. Policisti so kraj zavarovali do prihoda pripadnikov DEvNUS, ki so najdeno minometno mino brixia, cal. 45, italijanske izvedbe iz 2. svetovne vojne, na kraju z razstrelitvijo uničili.

***********************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA OB PRIHAJAJOČIH PRIZNIKIH

V času prihajajočih praznikov, ko so ljudje pogosto odsotni od doma, policisti pogosto opažamo povečano število tatvin, vlomov v hiše, stanovanja, poslovne prostore in druge objekte, ter tatvin iz osebnih avtomobilov na parkiriščih in pokopališčih. Vse občane opozarjamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih na domu (zaklepanje vrat stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd). in tudi ob obisku grobov, kjer svetujemo, da v osebnih avtomobilih na vidnih mestih ne puščate torbic, denarnic ali drugih vrednejših predmetov ter vozila zaklepate, da ne postanete tarča tatov in vlomilcev.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu načelnika, Igor Kovač, namestnik načelnika PP policijski inšpektor specialist I

 

Komentarji uporabnikov
Tagi