Kronika PP Domžale: Bežal z ukradenim vozilom, tatovi ukradli več koles, osebni vozili …

Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 30. 8. 2021 do 5. 9. 2021

Domžalski policisti so pretekli teden obravnavali več tatvin. Med drugim so nepridipravi odtujili več koles, vrtno garnituro izpred lokala, denarnico, moped in dve osebni vozili. Prav tako so policisti beležili več primerov tatvine goriva. Posredovali so tudi na več prometnih nesrečah, v enem primeru je povzročitelj pobegnil in bil nato naknadno izsleden. Policisti so med kontrolo zaustavljali osebno vozilo, za katero je bilo pred tem ugotovljeno, da je v evidencah policije beleženo kot ukradeno. Voznik omenjenega vozila na zvočne signale in svetlobne luči ni zaustavil in je z vožnjo nadaljeval. Po zaustavitvi je voznik iz omenjenega vozila zbežal s kraja, sopotnika pa sta bila s strani policistov prijeta. Več o kroniki domžalskih policistov za pretekli teden si lahko preberete v nadaljevanju.

30. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku mladoletno kršiteljico, ki je imela v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti so drogo zasegli, zoper mladoletnico pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

30. 8. 2021 – POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci s kamnom razbili steklo na pritličnem oknu na stanovanjski hiši, nato pa so s kraja zbežali, ker so bili zaloteni s strani soseda od lastnika. Z opisanim dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31. 8. 2021 – ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti so imeli v postopku kršitelja, kateri je imeli v posesti manjšo količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe pri prekrškovnemu organu.

31.08.2021 – TATVINA VRTNE GARNITURE
Policisti so bili obveščeni o tatvini vrtne garniture v enem izmed lokalov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v noči med 30.08.2021 in 31.08.2021 odtujil več kosov lesenih miz, klopi ter senčnikov ter oškodoval lastnika za okoli 2.600 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

31.08.2021 – ODKRITO UKRADENO VOZILO IN PRIJETE OSEBE
Policisti so med kontrolo zaustavljali osebni avtomobil, za katerega je bilo pred tem ugotovljeno, da je v evidencah policije beleženo kot ukradeno. Voznik omenjenega vozila na zvočne signale in svetlobne luči ni zaustavil in je z vožnjo nadaljeval. Po zaustavitvi je voznik iz omenjenega vozila zbežal s kraja, sopotnika pa sta bila s strani policistov prijeta. Zoper oba je bilo odrejeno pridržanje. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

31.08.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE Z UDELEŽBO OTROKA
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije z udeležbo otroka. Ugotovljeno je bilo, da je otrok zaradi nepravilne strani in smeri vožnje s kolesom trčil v osebni avtomobil ter se pri tem poškodoval. S kraja je bil odpeljan z reševalnim vozilom. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.09.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE
Policisti smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije med dvema voziloma. Do prometne nesreče je prišlo zaradi nepravilnega premika enega izmed voznikov, pri tem pa je nastala materialna škoda za skupno 1.000 EUR. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog s predpisano globo.

01.09.2021 – TATVINA MOPEDA
Policisti so bili obveščeni o tatvini mopeda – kolesa s pomožnim motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 31.08.2021 in 01.09.2021 iz odklenjene garaže ob stanovanjski hiši odtujil zaklenjen, registriran moped – kolo s pomožnim motorjem znamke Tomos Flexer, bele barve. Materialna škoda znaša za okoli 700 EUR. Policisti nadaljuje z zbiranjem obvestil.

01.09.2021 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med voznikom osebnega avtomobila in voznika motornega kolesa. V prometni nesreči se je voznik motornega kolesa poškodoval po nogi in je bil s kraja odpeljan z reševalnim vozilom na UB KC Ljubljana. Po pregledu posnetkov videonadzora bo ugotovljen povzročitelj prometne nesreče, zoper njega pa bo nato izrečen tudi ustrezen ukrep. Materialna škoda znaša skupno 2.000 EUR.

02.09.2021 – TATVINA NEREGISTRIRANEGA OSEBNEGA AVTOMOBILA
Policisti so bili obveščeni o tatvini neregistriranega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v času med 31.08.2021 in 02.09.2021 iz zavarovanega parkirišča odtujil neregistrirano vozilo znamke Alfa Romeo skupaj z rezervnim ključem in prometnim dovoljenjem. Materialna škoda znaša 700 EUR. Policisti nadaljuje z delom.

02.09.2021 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO
Policisti so obravnavali tatvino denarnice. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec izkoristil odsotnost in nepazljivost oškodovanca in mu iz betonske škarpe stanovanjske hiše odtujil denarnico z vsebino. Materialna škoda znaša 80 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.09.2021 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na vzvod odprl vhodna vrata kurilnice, ki se nahaja v stanovanjski hiši in iz nje odtujil električno kolo. Materialna škoda znaša skupno 2.550 EUR. Policisti nadaljujejo z delom.

02.09.2021 – PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE S POBEGOM, VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA, ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA PO 113A ČL. ZP-1
Policisti so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z udeležbo treh vozil, povzročitelj prometne nesreče pa je s kraja odpeljal, ne da bi posredoval potrebne podatke ali obvestil policijo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do prometne nesreče prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Povzročitelj je bil izsleden naknadno na domačem naslovu, kjer je bil tudi opravljen preizkus alkoholiziranosti, ki je bil pozitiven. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo odvzeto vozniško dovoljenje po 113/a čl. Zakona o prekrških ter prepovedana nadaljnja vožnja. Ker je povzročitelj trdil, da je zaužil alkoholno pijačo po prometni nesreči, je bil odpeljan na strokovni pregled na ISM Ljubljana. Zoper povzročitelja je bil izdan plačilni nalog, prav tako pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

02.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik v vozilo tujih registrskih številk natočil za 59.71 EUR goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

03.9. 2021 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz urejene kolesarnice odtujil tam parkirano moško gorsko kolo znamke Fuji Nevada zeleno-sive barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 500 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.9. 2021 – TATVINA ELEKTRIČNEGA KOLESA V DOMŽALAH
Policisti so bili obveščeni o tatvini električnega kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz urejene kolesarnice odtujil tam parkirano električno kolo znamke Giant, tipa Fathom sivo-črne barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.9. 2021 – TATVINA KOLESA NA RODICI
Policisti so bili obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz urejene kolesarnice odtujil tam parkirano navadno žensko kolo znamke Rog temno zelene barve in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 150 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – VLOM V REZERVOAR IN TATVINA GORIVA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v rezervoar tovornega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil, oziroma izvršil tatvino okoli 500 litrov goriva. Z dejanjem je tujec oškodovan za okoli 650 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – VLOM V KLET IN TATVINA KOLESA
Policisti so bili obveščeni o vlomu v klet. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem vlomil v klet in iz nje izvršil tatvino moškega gorskega kolesa znamke Head Granger črno-modre barve in športnih copat in z opisanim lastnika oškodoval za okoli 550 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.9. 2021 – POSKUS VLOMA V AVTOMOBIL
Policisti so bili obveščeni o vlomu v avtomobil. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod poskušal odpreti vrata vozila, kar pa mu ni uspelo in je s kraja odšel. Z dejanjem je lastniku povzročil za okoli 500 EUR materialne škode. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

04.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik v vozilo tujih registrskih številk natočil za 40.71 EUR goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

04.09.2021 – TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti so bili obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani voznik v vozilo tujih registrskih številk natočil za 128.64 EUR goriva in s kraja odpeljal ne da bi račun poravnal. Policisti nadaljujejo z delom.

5.9.2021 – TATVINA OSEBNEGA VOZILA
Policisti so bili obveščeni o tatvin osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec na neugotovljen način odpeljal s kraja bel OA BMW 530. Vrednost vozila je okoli 30.000 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

***************************************************************************************

OPOZORILO – ZAČETEK ŠOLSKEGA LETA 2021/2022

Šolsko leto se je pričelo, zato se je na naših cestah povečalo število otrok. Ob tem velja opozoriti, da naj bo skrb za tiste, ki prvič stopajo na šolske poti, še toliko večja, saj predvsem prvošolčki še ne poznajo vseh nevarnosti, s katerimi se lahko srečajo na šolskih poteh in v vsakdanjem prometu. Prav tako velja omeniti, da učenci, ki se po dolgih počitnicah razigrani vračajo v šolske klopi, še niso pozorni na obnašanje v prometu.

Ob tem nagovarjamo starše, da ne pozabite, da ste vi tisti, ki odigrate ključno vlogo pri učenju in ozaveščanju o  obnašanju v prometu vašega otroka, ostale voznike v cestnem prometu pa posebej opozarjamo, da prilagodite  hitrost vožnje v naseljih, še posebej v bližini šol, vrtcev in na šolskih poteh ter polagate dodatno pozornost na najmlajše udeležence v cestnem prometu, saj lahko le skupaj naredimo največ za varnost naših najmlajših udeležencev v cestnem prometu.

***************************************************************************************

MOTORISTIČNA SEZONA

Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujemo, naj bodo predvsem izjemno previdni, hitrost svoje vožnje pa naj prilagodijo razmeram na cesti! Vabimo vas, da obiščete spletno stran Policije na tej povezavi, kjer boste našli koristne napotke, za vožnjo enoslednih vozil. Praktične nasvete lahko najdete tudi na YouTube kanalu “Slovenska policija“. Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

***************************************************************************************

OPOZORILO – COVID 19

Vse občane pozivamo k upoštevanju vseh veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo. (Za pogoje prehajanja slovenske meje in omejitev zbiranja pokličite na telefonsko številko Ministrstva za notranje zadeve 01 428 40 00).

***************************************************************************************

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj, hiš in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod različnimi pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih ravnanj (največkrat nad starejšimi osebami),  kjer storilci zamotijo oškodovance  (na zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti Policijske postaje Domžale naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli posebnosti (sumljive  osebe, sumljiva vozila, itd)  ali pridobitve koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na    elektronski naslov pp_domzale.pulj@policija.si, na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Skupaj za varnost. Vaša policija.

Po pooblastilu komandirja,
Igor Kovač, pomočnik komandirja PP, policijski inšpektor, specialist

 

Tagi