Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 9.1.217 do 15.1.2017

10.01.2017 – TATVINA DENARNICE Z VSEBINO V TRGOVINI NA VIRU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini denarnice v trgovini na Viru. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v trgovini na Viru izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji iz ženske torbice, katero je oškodovanka imela odloženo v nakupovalnem vozičku, odtujil denarnico z vsebino. Z dejanjem je neznani storilec oškodovanko oškodoval za približno 120 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

10.01.2017 – INTERVENCIJA V ŠENTVIDU PRI LUKOVICI, KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU, TER IZREČEN UKREP PREPOVED PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je mož svojo ženo večkrat udaril ter nad njo izvajal fizično in psihično nasilje. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti možu izrekli ukrep prepovedi približevanja in mu zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

11.01.2017 – TATVINA ZASTAVE EVROPSKE UNIJE V DOMŽALAH
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini zastave evropske unije na sodišču v Domžalah. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec iz nastavka pred vhodom na sodišče odtujil zastavo evropske unije in s tem sodišče oškodoval za približno 40 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.01.2017 – POSTOPEK Z VINJENIM VOZNIKOM OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH IN ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA
Policisti PP Domžale so imeli v Domžalah v postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je osebni avtomobil vozil pod vplivom alkohola. V postopku je voznik odklonil preizkus s sredstvi ali napravami za ugotavljanje alkohola, zaradi česar je bilo vozniku začasno odvzeto vozniško dovoljenje, katero so policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13.01.2017 – INTERVENCIJA V TRGOVINI V DOMŽALAH, KRŠITEV DOLOČIL ZAKONA O ZASEBNEM VAROVANJU IN ZAKONA O VARSTVU JAVNEGA REDA IN MIRU
Policisti PP Domžale so bili s strani varnostnice varnostne službe iz trgovine v Domžalah obveščeni, da je v trgovini zadržala stranko, katera jo je nato odrinila in odšla iz trgovine. Ugotovljeno je bilo, da je stranka v trgovini kršila določila Zakona o zasebnem varovanju in določila Zakona o varstvu javnega reda in miru, saj je stranka varnostnico, ko je le ta na podlagi Zakona o zasebnem varovanju izvajala pooblastila, odrinila, prav tako je stranka nato odrinila še vodjo trgovine in po navedenem trgovino zapustila. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.01.2017 – INTERVENCIJA V DOMŽALAH, KAZNIVO DEJANJE NASILJE V DRUŽINI IN IZREČEN UKREP PREPOVEDI PRIBLIŽEVANJA
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi zakona o varstvu javnega reda in miru. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je vinjeni izvenzakonski partner med sporom izvenzakonsko partnerico udaril, zaradi česar je le ta naknadno iskala zdravniško pomoč. V skladu z določili 60. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije so policisti izvenzakonskemu partnerju izrekli ukrep prepovedi približevanja, zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini in Lahka telesna poškodba pa bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na pristojno sodišče. S strani preiskovalne sodnice okrožnega sodišča v Ljubljani je bil izrečen ukrep prepovedi približevanja s strani policistov potrjen in podaljšan na 10 dni.

15.01.2017 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V ŠKOCJANU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo v Škocjanu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec z vlomom skozi okno prišel v hišo, pregledal notranjost in odtujil električno pečico znamke Gorenje. Z dejanjem je neznani storilec lastnika oškodoval za približno 300
EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le-te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

                       Po pooblastilu komandirja PP
                                      Igor Kovač
                          pomočnik komandirja PP
                     policijski inšpektor specialist II

Komentarji uporabnikov
Tagi