Kronika Policijske postaje Domžale za obdobje od 28. 11. 2016 do 04. 12. 2016

28.11.2016 – TATVINA GORIVA IZ REZERVARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI                             Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja TV odtujil cca. 260 litrov goriva v vrednosti cca. 290 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2016 – TATVINA GORIVA IZ REZERVARJA TOVORNEGA VOZILA V LUKOVICI
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o tatvini goriva iz tovornega vozila v Lukovici. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec preko noči iz rezervoarja TV odtujil cca. 500 litrov goriva v vrednosti cca. 550 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2016 – VLOM V GOSTINSKI LOKAL V KRTINI
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v gostinski lokal. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec s primernim orodjem na vzvod odprl okno in tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več zavojčkov različnih cigaret in alkoholne pijače. Z dejanjem je lastnik oškodovan za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2016 – TATVINA OSEBNEGA AVTOMOBILA V DOMŽALAH
Iz 29.11.2016 na 30.11.2016 je bil iz parkirišča v Domžalah na neugotovljen način ukraden osebni avtomobil Renault, Grandtour 1.5 DCI, karavan izvedbe, srebrne barve, reg. št. LJ 119-LU, letnik 2015. Z dejanjem je podjetje, ki je lastnik vozila, oškodovano za okoli 15.000 EUR. Policisti v zvezi tatvine nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

30.11.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva s primernim orodjem na vzvod odprl okno jedilnice ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in s tem lastnika oškodoval za okoli 1.200 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dopoldneva s primernim orodjem na vzvod odprl balkonska vrata ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in s tem lastnico oškodoval za okoli 2.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

01.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V DOBU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom popoldneva s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in s tem lastnika oškodoval za okoli 1.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil. 

01.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V PRELOGU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanke obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom večera s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno kurilnice ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino več kosov različne zlatnine in poldragih kamnov, ter s tem lastnico oškodoval za okoli 5.000 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.12.2016 – PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE V MENGŠU
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o prometni nesreči v Mengšu. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja so policisti ugotovili, da je v prometni nesreči II. kategorije samoudeležen voznik OA, kateri je zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje vozila pod vplivom alkohola, izgubil oblast nad vozilom in zletel s ceste. Zaradi poškodb je bil voznik z reševalnim vozilom odpeljan na UB KC, policisti pa mu bodo naknadno zaradi kršitev določil ZPrCP izdali plačilni nalog.

03.12.2016 – INTERVENCIJA V MOSTAH PRI KOMENDI – PRIDRŽANJE PO 109/II ZP-1
Policisti PP Domžale so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na parkirišču trgovine v Mostah pri Komendi. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil in opravljenimi razgovori ugotovljeno, da je prišlo do spora med močno vinjenim kršiteljem in njegovim dekletom, med katerim je kršitelj svoje dekle tudi udaril. Med posredovanjem policistov na kraju je močno vinjeni kršitelj kljub zakonitim ukazom policistov s kršitvami nadaljeval, zaradi česar je bilo zoper njega odrejeno pridržanje v skladu z določili 109/II ZP-1. Kršitelju so policisti zaradi kršitve določil ZJRM-1 izdali plačilni nalog.

03.12.2016 – POSKUS DRZNE TATVINE V PRESERJAH PRI RADOMLJAH
Policisti PP Domžale so bili s strani stanovalcev obveščeni o poskusu drzne tatvine iz stanovanjske hiše v Preserjah pri Radomljah. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci v večernem času s primernim orodjem na vzvod odprli balkonska vrata ter tako prišli v notranjost, kjer so bili med pregledovanjem prostorov zaloteni s strani stanovalcev, med begom pa so storilci stanovalce poškropili s solzivcem in nato s kraja zbežali. Policisti v zvezi navedenega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

03.12.2016 – VLOM V STANOVANJSKO HIŠO V TRZINU
Policisti PP Domžale so bili s strani oškodovanca obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec tekom dneva s primernim orodjem na vzvod odprl pritlično okno kurilnice ter tako prišel v notranjost, kjer je pregledal prostore in izvršil tatvino denarja in več kosov različne zlatnine, ter s tem lastnika oškodoval za okoli 1.500 EUR. Policisti v zvezi vloma nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Policisti pri terenskem delu zaznavajo porast kaznivih dejanj »VLOMOV in TATVIN«. V zvezi tega policisti naprošajo vse, da v primeru pojava ali koristnih informacij, ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh dejanj, le te sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska številka 01/724-65-80), na brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Avtor: Policijska postaja Domžale; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi